NO99 kinnitusel on muusikali “Savisaar” plakatid kunstiline kujund

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Teatri NO99 kinnitusel oli muusikali "Savisaar" reklaamplakati näol, mis ütles "Vali Savisaar!" tegemist kunstilise kujundiga. "Mida see täpselt tähendab, selle jätaks vaatajate tõlgendada," ütles NO99 teatri dramaturg Eero Epner vastuseks BNS-i küsimusele, kas selliste reklaamide eksponeerimine poliitilise välireklaami keelu ajal oli teadlik provokatsioon.

Üleeile sai politsei kaebuse, et NO99 muusikali "Savisaar" reklaamide näol võib olla keelatud välireklaamiga, mistõttu politsei tegi teatrile plakati sõnastuse tõttu ettekirjutuse reklaamid eemaldada, kandidaadi nimi kinni katta või plakat ümber sõnastada.

"Politsei ettekirjutus nägi ette, et me peame plakateid muutma sel moel, et neid poleks võimalik enam tõlgendada valimisreklaamina. Seda me ka teeme. Aga milliseks nad muutuvad – seda on loetud tundide pärast näha," ütles Epner.

Epneri sõnul on teater teinud kõik endast sõltuva, et reklaamid jõutaks kolmapäeval kella 17-ks ära muuta.

"Aga kuna reklaame ei muuda füüsiliselt meie, vaid plakatipindu haldav firma, siis ma ei tahaks nende eest lubadusi jagada. Kuid teades neid kui väga korrektset ja koostöösõbralikku firmat, siis usun, et nad on ülesannete kõrgusel ning kella viieks on kõik plakatid seadusepärased," sõnas Epner.

"Et keskerakondlikule linnavalitsusele lähedalseisvad organid nagu Pealinn, Tallinna TV ja Toomas Lepp meid selles hakkavad süüdistama, et loosung "Vali Savisaar!" on Savisaare-vastane, on aga niivõrd keeruline tehe, et seda me pole suutnud siiani läbi hammustada," tõdes Epner.

NO99 Vali Savisaar!Politsei teatas täna Tallinna Televisiooni järelepärimisele, et Tallinnas eksponeeritavad Teater NO99 reklaamid „Vali Savisaar“ on hinnatavad poliitilise välireklaamina. "Sellest lähtuvalt tuleb reklaamid eemaldada," teatas Politsei- ja Piirivalveameti politseimajor Siiri Pars. Foto: Pealinn

muusikal savisaar 2015-01-28 12.52.57

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mart
9 aastat tagasi

Miks selliseid ajuvabasid etendusi üldse tehakse

huvitav,
9 aastat tagasi

kui kuskil Eestimaa peal on saareke nimega Savi, kas siis tuleb nimi ära muuta, et jumala eest ei saaks kokku nime: savi saar… v savisaar???