Haapsalu linnaalgkool parimate väärtuskasvatuse koolide ja lasteaedade seas

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu linna algkool

TÜ eetikakeskus andis 10. detsembril Tartus toimunud väärtuskasvatuse konverentsil üle tiitli „Väärtuskasvatuse kool 2014”, mille pälvis Lümanda põhikool. Tiitli „Väärtuskasvatuse lasteaed 2014“ sai Rannamõisa lasteaed. Tunnustusi jagus koolidele ja lasteaedadele üle Eesti.

Sama konkursi raames anti üle ka tiitlid headele koolidele ja lasteaedadele. „Hea kooli“ ja „Hea lasteaia“ nimelised konkursid toimusid sel aastal teist korda. Konkursside eesmärk on tunnustatakse koolide ja lasteaedade tehtavat tööd nendes valdkond, mis on seni vähe tähelepanu saanud, kuid on ometi väga olulised: õpilaste erinevate andekuste ja võimete maksimaalne väljaarendamine, õpilaste sotsiaalsete oskuste ja väärtushoiakute kujunemine, õpivalmidus kogu elukaare jooksul, koolimeeldivus, füüsilise ja vaimse turvalisuse tagamine, tervislike eluviiside kujundamine.

Järjepideva töö eest tunnustati tiitliga „Hea kooli edendaja“ Salme põhikooli ning Tartu kivilinna kooli. Tiitliga „Hea lasteaia edendaja“ tunnustati järjepideva töö eest Pärnu lasteaed Pillerpalli.

„Hea kooli rajaleidja“ tiitli said: Audentese erakool, Haapsalu linna algkool, Ilmatsalu põhikool, Kadrioru Saksa gümnaasium, Kohtla-Järve Maleva põhikool, Lümanda põhikool, Nissi põhikool, Puhja gümnaasium, Räpina ühisgümnaasium, Tallinna Laagna lasteaed-põhikool, Tallinna Kristiine gümnaasium, Tartu Hansa kool, Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium, Tartu Veeriku kool ja Tudulinna põhikool.

„Hea lasteaia rajaleidja“ tiitli said: Kambja lasteaed Mesimumm, Kuressaare Tuulte Roosi lasteaed, Kärla lasteaed, Põlva lasteaed Lepatriinu, Rannamõisa lasteaed ja Saku lasteaed Terake.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
lapsevanem
9 aastat tagasi

õpetage oma lapsi väärikalt käituma,austama teisi , korralkult õppima ja olema kohusetundlik,siis ei pea te õpetajaid taga kiruma.Tõesti,paljud asjad algavad kodust,kus laps enamiku ajast viibib.

lapsevanem 2
9 aastat tagasi
Reply to  lapsevanem

Algkooli pered on mõnelt muult planeedilt või, et see kool selle tiitli sai? Vaevalt. Nõus, paljud asjad algavad kodust, aga sama paljud ka koolist ja kui koolis on halb keskkond (nagu HPK-s), siis võib laps olla ükskõik kui hea, kooli suhtumist see ei muuda.

Vanaema
9 aastat tagasi

Haapsalu Põhikoolis on väga tublid õpetajad ja huvijuhid. Minu lapsed ja lapselapsed on seal õppinud ja õppimas. Häid pühi kõigile!

HPK õpetaja
9 aastat tagasi

Õnnesoovid meie oma algkoolile ka minu poolt! Viibisin seal hiljuti paaripäevasel väärtuskasvatuse koolitusel ja kinnitan omalt poolt- Algkool väärib oma tiitlit täiega! Hip-hip hurraa!

HPK õpilane
9 aastat tagasi
Reply to  HPK õpetaja

Ootan, et ka HPK muutuks sõbralikumaks. Äkki oli siis sellest koolitusest ka Sulle kasu, õpetaja?

HPK õpetaja
9 aastat tagasi
Reply to  HPK õpilane

Tore, et kommentaare mõttega loetakse! Minul oli ka koolitusest tõepoolest kasu, enesesse tuleb ikka aeg-ajal vaadata. Üldinimlikud väärtused, loodan ma, on meis kõigis olemas, leidke nad lihtsalt endas üles! Häid pühi!

ka lapsevanem
9 aastat tagasi

ei oleks nii kategooriline,mulle just tundub,et aasatega on algkoolis kord käest ära läinud.

lapsevanem
9 aastat tagasi

Algkool on tõepoolest laste- ja lastevanematesõbralik kool. Ka direktriss on seal super inimene. Kahjuks ei saa seda öelda Haapsalu Põhikooli kohta, kus lokkab nõukaaegne mentaliteet ning kiuslik õhkkond. Enamik vanuritest õpetajaid on seal siiamaani kibestunud ning pole üle saanud HG likvideerimisest ning elavad oma viha laste peal välja. Ei soovita kellelgi oma last panna Haapsalu Põhikooli.

Kätlin
9 aastat tagasi
Reply to  lapsevanem

Kas mitte novembris olukord ei muutunud? Haapsalu Linnavalitsus teostas ju edukalt haridusreformi. Viljad peaksid juba näha olema.

HPK+õpilane
9 aastat tagasi
Reply to  Kätlin

Hahaha, hea nali.. Enne ei muutu seal midagi, kui mõned kurjamid on pensionile saadetud.

bla
9 aastat tagasi
Reply to  HPK+õpilane

See jah päris hull – vaatan neid nimesid, ikka jooksevad samad läbi keda mäletan 20 aasta tagusest ajast. Tookord ka paljud neist meenutasid heldimusega, kuidas nad mõne klassikaaslase isale või emale algklassides tundi andsid…

just:)
9 aastat tagasi
Reply to  Kätlin

🙂