Haapsalu Teataja kolmas tulemine

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Pärast paariaastast pausi jõuab haapsallaste postkastidesse Haapsalu Teataja värske number. Esimene number peaks ilmuma juba enne jõule, edaspidi on kavas infolehte välja anda kord kvartalis.

„Aasta lõpus tuleb [Haapsalu Teataja] välja, proovime uuesti käima saada,” ütles linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus. „Esimene number peaks postkastidesse jõudma enne pühi, ilmselt 22. detsembril.”

Taaskäivitatud infolehe esimene number on neljaleheküljeline ja seda levitatakse otsepostitusega. „Edaspidi hakkame jagama ilmselt nii nagu Lääne Elu erilehti, kauplustes,” lausus Parbus.

Haapsalu Teataja esimene number, mida trükitakse 6500 eksemplari, läheb maksma umbes 1300 eurot. „Kui lehte levitatakse otsepostitusega, siis on 1300 eurot, ilma otsepostituseta maksab lehenumbri väljaandmine umbes 550 eurot,” selgitas Parbus.

Linna infolehte on kavas üllitada kord kvartalis. Lehte hakkab saama kaubanduskeskustest ning see on edaspidi kättesaadav ka linna kodulehel.

Haapsalu Teatajat annab välja linnavalitsus. „Mina panen tekstid kokku, kujundab Ivar Soopan Läänlasest, trükitakse Tallinnas,” ütles Parbus.

Infolehes hakatakse kirjutama Haapsalu linna olulistest teemadest. „Sotsiaalabi ja muud sellised valdkonnad, mis linnaelanikke puudutavad,” selgitas lehe toimetaja.

„Ristmiku ehitusest on palju juttu olnud. Teame, kes ehitab, kui palju rekonstrueerimine maksma läheb, kust raha saadi. Aga Haapsalu Teatajas toome esile ristmikuga seonduvaid huvitavaid fakte – kui suur oli mahafreesitud asfaldikihi maht, kuhu freespuru veeti ja muud sellist huvitavat,” loetles Parbus.

Sõna saab lehes ka linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid, nentis lehetoimetaja Parbus.

Esineme infoleht, mis kandis Haapsalu Teataja nime, ilmus 2002. aasta naistepäevaks. Leht hakkas ilmuma kord kuus, trükiti seda 6500 eksemplari. Haapsalu Teatajat andis toona linnavalitsuse tellimusel välja MTÜ Haapsalu Turism, vastutav toimetaja oli Andres Palm. Ühe lehe maksumuseks kalkuleeris linnavalitsus umbes 10 000 krooni (u 640 eurot).

Uueks alguseks võib pidada 2005. aastat, mil lehe numeratsiooni alustati taas algusest. Haapsalu linnavalitsuse veebilehe andmeil ilmus viimane leht 2011. aastal ning kandis järjekorranumbrit 36. Aastas ilmus toona 3–10 lehenumbrit.

„Minu andmeil anti vähemalt üks teataja veel ka aprillis 2013,” täpsustas linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus.

Haapsalu linna arengukavas aastaiks 2012–2017 peetakse üheks nõrkuseks, et linnalehe Haapsalu Teataja väljaandmine on ebaregulaarne.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
27 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Juhtkiri: Piinlik valimiskampaania | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] kasutama valimiskampaaniaks. Kuidagi teisiti ei ole võimalik hinnata linnavalitsuse infolehe Haapsalu Teataja ootamatut elluärkamist kaks ja pool kuud enne […]

tt
9 aastat tagasi

Lääne Elu ju ongi sisuliset HaapsaluTeataja.Sellesse satub uudiseid mujalt maakonnast haruharva. Maakonnaleheks teda nimetada küll ei saaks.

kukele
9 aastat tagasi

Loodame, et on hea leht. Kas Keskerakonna sümboolikat ka kasutatakse?

valija
9 aastat tagasi

Suklese viimane reis Iisraeli polnud ju muud kui puhkus soojal maal koos sõprade Saarevälidega. Saarevälid maksid kulud omast taskust, Sukles otsis sinnakanti ürituse, mida saaks justkui kälastada ja lasi linnakassast reisikulud kinni maksta.

valija
9 aastat tagasi

Minu teada on linnal näpud täiesti põhjas, igat sadat eurot loetakse. Raha kulutamine isseenda valimisreklaamiks on täielik sigadus.

jõulurahu
9 aastat tagasi

Kulla poliitikud, jõulurahu!
Ehk te teeks om inetud sõnelused uuel aastal!
Aega ju peaks jätkuma !

kodanik 3
9 aastat tagasi
Reply to  jõulurahu

Kas see oli ettepanek Suklesele-Karilaidile valimisreklaami edasilükkamiseks? Kommenteerijate hulgas vaevalt et poliitikuid leidub?

to+kodanik
9 aastat tagasi

kuule võta nüüd rahulikult hoog maha, reede õhtu ju! Merle tahab ka sinust veidi puhata.

kodanik
9 aastat tagasi

mida saab linna teha paremini, kui Valitsus kaotas isegi regionaalministri koha? paar näidet? IRLi ja SDE lakkumine, REFi ja KESKi sõimamine pole näited:)

kodanik
9 aastat tagasi

merle on volikogu liige, maavalitsuse töötaja. mõju makonnale NULL ja MULL.

kodanik
9 aastat tagasi

kas rahvaarvu eest ei peaks vastutama riigistruktuur ehk maavalitsus? millega see merle mäesalu seal osakonnajuhatajana tegelenud on? kas tulude jaotusest ministeeriumite ja kovide vahel oled kuulnud? peale vahkviha suklese ja karilaiu suunal muud polegi? kogu point? kas raudteed oleks pidanud linn ise ehitama ? kas haridusrahad , õpetajate palk tuleks otse linnakassast võtta? tunned sa üldse Eesti halduse olemust?

to kodanik
9 aastat tagasi
Reply to  kodanik

õige, kodanik, Merle just vastutabki Haapsalu elanike arvu eest, linn ei saa siin midagi tarka ette võtta. No suvel 3-4 kuud pidu panna ju saab, muud küll mitte. Sulel nad ära ei lähe ka. Aa sa ültse aru said, millest täna jutt käib või oled ikka veel pohhmas? Võta näpust, Merlest täna ei räägita. Oled sa mõni piiluja vä?