Sukles: Haapsalu loomade varjupaiga vastu esitatud süüdistused on absurdsed

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kooliarutelu (16) sukles

Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnapea Urmas Sukles (pildil) ütles reedel linnavolikogu istungil, et loomade varjupaiga vastased süüdistused muutuvad järjest absurdsemaks.

„Haapsalu loomade varjupaik tegutseb piiratud tingimustes, ainus toetaja on linnavalitsus, kes toetab varjupaika 300 euroga kuus, 3600 euroga aastas. Maksame kinni ka iga koera-kassi kulu,“ ütles Sukles.

„Mis Haapsalu tänutäheks saab? Suures osas valedel põhinevad süüdistused, teistelt valdadelt ei nõuta midagi,“ lisas Sukles.

Sukles märkis, et teised Läänemaa vallad vaid kasutavad Taavi Käsu loomade varjupaiga teenuseid, kuid ei toeta selle tegevust. „Loomade varjupaiga vastased rünnakud ajakirjanduses muutuvad järjest absurdsemaks,“ märkis Sukles.

Sukles ütles, et loomade varjupaiga ümber käiva skandaali ülespuhuja on Lääne maavalitsuse osakonnajuhataja Merle Mäesalu, kelle tööülesanne on maakonna tasakaalustatud arengu eest vastutada. „Miks Merle ei lähe kodukohta, Ridala vallavalitsusse ega tõsta seda probleemi,“ ütles Sukles.

Suklese sõnul ei saa paljud aru, et Haapsalu ei ole Läänemaa. Suklese arvates peaks varjupaika panustama kõik vallavalitsused, kes selle teenuseid kasutavad. Sukles ütles, et tema arvates tahavad varjupaiga sulgemist nõudvad aktivistid rajada ise oma varjupaiga. „Siis oleksid varjupaigale kuluvad summad tunduvalt suuremad,“ ütles Sukles.

Sukles lisas, et linnavolikogu liige Merle Mäesalu ajab ühe seltskonna ärihuve.

Mäesalu ütles Lääne Elule, et linnavalitsus peaks korraldama konkursi loomade varjupaiga pidaja leidmiseks.

„Konkurentsi puudumine on see, mida olen linnavalitsusele ette heitnud. Praegu on ainuüksi ühel MTÜl võimlaus teenust osutada. Konkurents selgitaks välja õiglase hinna,“ ütles Mäesalu

"Süüdistused, et esindan kellegi ärihuve on alusetud, otsitud ja pahatahtlikud. Fakt on, et MTÜ Haapsalu Loomaabi ei täida kõiki varjupaiga teenuse tingimusi, nt karantiiniruumi olemasolu," lisas Mäesalu.

 

.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
51 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ekskursiooniminister
9 aastat tagasi

Haapsalu linnavalitsus eesotsas Suklesega võiks teha väljasõiduistungi mõnda teise, normaalselt toimivasse varjupaika, ehk siis jõuab kohale, kui “korras” Haapsalu varjupaigas asjad on.
Sukles, krt, piinlik on, noh…

Suklesele
9 aastat tagasi

Võta 2013. aasta 2. septembri LE ette ja vasta seal hiidlasest loomakaitsja poolt esitatud küsimustele, kui pr Mäesalu on sulle kui härjale punaseks rätikuks. Küsimused pea samad ja esitatud tol ajal erapoolikult. Probleem on Haapsalus üleval, aga linnapeal pole kodanikujulgust seda tunnistada. Kummaline lähenemine ühe väikese linna pea poolt.

Silva
9 aastat tagasi

Suure vaidluse käigus on ununenud, et varjupaika satub ka koeri. Ma arvan, et praeguse teema juures tuleks rääkidest asjadest nii nagu nad on, mitte püüda arvamustega manipuleerida öeldes, et Haapsalus kodutuid koeri ei ole. Koerte olukord varjupaigas ei ole sugugi parem.
Probleemi pisendamine kassidele ja naeruvääristamine ei lahenda olukorda.

Tekkinud küsimused
9 aastat tagasi

Küsimused: 1. Miks Haapsalu linn nõustub sellise eeskirju eirava ettevõttega koostööd tegema? 2. Miks linn eraldab sellisele MTÜle raha, kes seda raha sihtotstarbeliselt ei kasutada? (kuna neid eeskirju ei täideta, mis väljaminekuid tekitaks, siis kuhu see raha üleüldse kaob?) 3. Miks linnapea ja aselinnapea nii kiivalt loomapiinamist õigustavad?

meeletu
9 aastat tagasi

“Kui sulle ei meeldi kommentaarid, siis ära neid loe” kirjutas üks kommenteerija teisele.”
Miks arvate, et valitsev võim seda siin loeb. Sellepärast ongi vaja pöörduda ametlikult ja seda tegigi volikogu liige Mäesalu. Kas see vastus, mida ta kuulis , talle ka meeldis, olles oma silmaga asja uurinud-see on juba teine asi. Miks sõltumatut auditit ei rakendata asja selgeks tegemisel. Või on asi selles, et kes tellib muusika, see ka maksab. Aga volikogul pole pappi.

ettepanek
9 aastat tagasi
Reply to  meeletu

Mida te siin jahute. Volikogul on revisjonikomisjon, las see komisjon ka hakkab tööle, härra Karilaid.

.
9 aastat tagasi
Reply to  ettepanek

ja tulemus tuleks sama,mis aurupaadigi puhul….kõik on hästi. Milleks neid komisjone,mille vastused on etteaimatavad?

mnjah
9 aastat tagasi

Tundub, et teie linnas tuleks kassiinimestele varjupaik luua ja kõigile süsti teha. No tõesti ei taha enam LE-d lugeda.

mnjahile
9 aastat tagasi
Reply to  mnjah

Kui sulle ei meeldi kommentaarid, siis ära neid loe. Kui on probleem, siis sellele tuleks koos lahendus leida, mitte vaikival moel edasi vohada lasta. Haapsalu loomade varjupaiga probleem ei ole uus asi linnavalitsusele. Möödunud 2013. aasta septembris esitas naabermaakonna loomakaitsja Kadri Taperson LE veergudel hulga küsimusi valitsevast ebanormaalsest olukorrast Haapsalu loomade varjupaigas. Rohkem kui aasta on möödunud ja ei mingeid muutusi paremuse poole. Kui nüüd üks volikogu liige oskas esitada samasuguse arupärimise linnavalitsusele, millele linnavalitsus aasta otsa lahendusi pole leidnus, siis nüüd läksid linnaisad vasturünnakule. Küsiks Sukleselt – kui kaugemalt vaataja nägi ebanormaalset olukorda Haapsalu loomade varjupaiga töös, siis miks… Loe rohkem »

meeletu
9 aastat tagasi
Reply to  mnjahile

Kui te tahate kedagi vihata, siis vihake- aga kui te olete nii suured loomakaitsjad kui räägite- siis jätke selle linnapea koer rahule.

mnjah
9 aastat tagasi
Reply to  mnjahile

haige oled, kes sa ka ei oleks!

meeletu
9 aastat tagasi
Reply to  mnjah

Taha ikka. Kunagi kirjutas mulle üks tuttav, kes loeb ka aegajalt Lääne Elu ja kommentaare sinna juurde. Ta arvas, et meil on ikka jõle verised,pahatahtlikud ning öelad inimesed. Vastasin, et minul puudub hoopiski võimalus sinu maakonna lehte lugeda, sest teil on kõigil artiklitel tabalukk küljes. Kui ei saa artiklit lugeda, siis pole võimalust ka kommentaare lugeda -veelvähem oma mõtteid avaldada. Nii puudubki minul teadmine, kas läänlane on ikka kõige verisem rahvas Eestimaal.

Seega, meie leht on tabalukust vaba. Äkki paneks ka lukku teise ja siis peab luku avamiseks võtme lunastama. Lääne Elu kasum kasvaks nagu niuhti.

Tohohh
9 aastat tagasi

Kas teid ei tüüta ära see Suklese mula. Kõik teised on süüdi, mitte tema. Selle aseme, et rääkida asjadest õigete nimedega, viib ta jutu teemast kõrvale. Tunnistagu ta ükskord ka oma tegemata tööd. Jääb mulje, et Haapsalus valitseb ainult üks mõtlemisviis ja see on Suklese oma ning selle propageerimiseks on ta rakendanud ka kõik oma ketikoerad (loe oravapojukesed) Viib selline juhtimisstiil linnaelu edasi? Arvan, et ei mitte. Arvan, et pr Mäesalu tõstatas küsimuse põhjendatult, asi on korrast ära. Sukles aga, selle asemel, et hakata ühiste jõududega probleemi lahendama võttis solgiämbri kätte ja hakkas pritsima. Kas linnapea ei tunne veidigi süütunnet,… Loe rohkem »

to tohohh
9 aastat tagasi
Reply to  Tohohh

Suklese arvates peaks varjupaika panustama kõik vallavalitsused, kes selle teenuseid kasutavad.

Aga kui seal varjupaigas ongi ka loomi teistest valdadest, siis on ju meie omad väga tolerantsed-dokumentideta võõras linnas, aga vaatamata sellele pakutakse loomale ikkagi ulualust.

küsimus
9 aastat tagasi
Reply to  to tohohh

Kas jälle ula-mula? Tahaks teada kes on kutsunud loomade varjupaiga töötajaid teistesse omavalitsustesse hulkuvaid kasse-koeri püüdma? Vallavalitsused? Kui nii, siis las nad ka maksavad. Kaldun arvama, neid fakte on väga vähe, või ei ole üldsegi, aga linnapea oskas jälle minna kavalalt naabrite kapsamaale, et juttu teemast kõrvale viia.

kaija
9 aastat tagasi

Härra Sukles. Kui palju inimesi on vaja , et näeksite probleemi? Veterinaaramet on tunnistanud , et kõik pole korras. Varjupaiga ametlik arst on öelnud , et teda ei kutsuta loomi ravima vaid magamapanemiseks. Palun mõelge sellele kui Teie enda loom sinna satub. Korraldage hange ja vaadake kas see nn MTÜ üldse kvalifitseerub, mis teil kaotada on? Loodan , et ka maksuamet asub tegutsema ja kontrollib nende rahavoogusid. Imelik , et linn lihtsalt annab maksumaksja raha sinna ja isegi ei taha alternatiividest kuulda. Härra Sukles, need on Teie enda valijad kes teile oma murest räägivad aga nagu näha siis naeruvääristate neid… Loe rohkem »

advendiaeg
9 aastat tagasi

Tsunamid Monica ja Erica möllasid mujal, aga Haapsalut raputab tsunami nimega Hüsterica.

Suklesele
9 aastat tagasi

Sukles, sa ikka loed neid kommentaare? Kõik on jube hästi, eks ole. Nii lolli juttu, nagu Mäesalu ärihuvid kassiasjanduses, pole ammu kuulnud. On see vast äri, äkki ajad Lisptoki-Vilosiuse-Hanschmidti kokku ja võtate ise ette.

kiigadi kaagadai
9 aastat tagasi

Kassi ja koera asjad on koerte ja kasside enda asjad. Suklese ülesandeks on elada illusioonis et te juhib linna. ;)))) või on plaan tõpratohtriks ümber profüleeruda kvalifikatsiooni languse tõttu teada inimeste kallale ju lasta enam ei saa, litsentsid on aegunud.