Sügisregati võitis "Edasi"

Madiken

madiken@le.ee

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Möödunud nädalavahetusel peetud Haapsalu Jahtklubi sügisregatil osales kuus jahti. Võistlus vältas kaks päeva ning koosnes vastavalt kahest etapist. Võitjaks osutunud "Edasi" kapteniks on Koit Pauts.

Võistluse korraldaja Indrek Viireti sõnul puhus laupäeval tuul 5–6 m/s, mis on purjetamiseks ideaalilähedane. Ka pühapäevase tuulega oli korraldaja rahul, sest kuigi ilmateade lubas vaid 1–2 m/s, puhus tegelikult kohati ka kolmemeetrine tuul.

Viireti sõnul on HJK kalendris mitmepäevaseid võistlusi vähe ning tähtsamad võistlused kestavad tavaliselt ainult ühe päeva. Seega on sügisregatt omamoodi eriline.

Viis osalenud jahti on Haapsalu kohalikud, üks aga Saaremaalt. "Kuid tegelikult võib võistlust isegi rahvusvaheliseks nimetada," ütles Viiret. Nimelt osales korraldaja sõnul meeskondades ka üks šveitslane ja üks venelanna.
Regati kolm paremat said auhinnaks Marinepooli purjetamisjope, päästevesti ja purjetamiskindad.
 

Jaht

Kapten

I päev

II päev

Kokku

Koht

Edasi

Koit Pauts

1

1

2

I

Luisa

Henry Viiret

2

3

5

II

Lagle II

Ülari Velviste

4

2

6

III

Meeri

Tiit Kaljuveer

3

5

8

IV

Albin

Ants Varblane

6

4

10

V

Aurora

Pille Link

5

6

11

VI

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments