Juhtkiri: arukas ruumikasutus

Lääne Elu

info@le.ee

Palivere osavallakogule ei meeldi kohe üldse, et aleviku naabruses asuvas Kaasiku külas tahetakse uurida liivavarusid, sest sellele võib ju järgneda uue karjääri avamine. See, et seal liiva on, on teada juba nõukogude ajast. Toonased uuringud olid paraku nii pealiskaudsed, et ei anna varude suurusest ja kvaliteedist tõest ülevaadet. Sellepärast tahabki OÜ Lääne Teed geoloogiliste uuringutega saada selgust, kas ettevõtmisel oleks jumet. Ahvatlevaks teeb võimaliku kaevandamise varude ülimalt soodne asukoht, sest väljaveotee on lähedal.

Palivere kandi rahvas on aga seda meelt, et paarikümne hektari suurust maa-ala, kuhu karjäär võiks tekkida, saaks hoopis mõistlikumalt kasutada. Osavallakogu koosolekul jõuti seisukohale, et see on ilus koht, kus on mitmekesised sportimis- ja liikumisvõimalused. Kohalike jaoks on see alevilähedane perspektiiviga koht, kus võiks kunagi olla kas tootmismaa või miks mitte ka elamumaa.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu
2 kuud tagasi

Mida siin viriseda,harjuge ära sest lähitulevikus kui Rail Balticu ehitus õieti lahti läheb tuleb eesti avada kümneid niisuguseid karjääre !
Meil on vaba riik,vabad inimesed aga otsuseid tehakse nende vabade oinaste seljataga !
Eestlane olla on uhke ja hää ! Aga tegelikult?

kohalik
2 kuud tagasi

inimene tuleb vallasakstele meelde ainult valimiste ajal, kui vaja neile umbluud kõrvade vahele ajada, et oma isiklikke huve esindada