Lihula noor kergejõustiklane tegi hea tulemuse kaugushüppes

Sten Martin Viidemaa ja väikese vigastuse saanud Sander Mänd peale võistlust. Foto: erakogu
Sten Martin Viidemaa ja väikese vigastuse saanud Sander Mänd peale võistlust. Foto: erakogu

Pärnu kergejõustikuhallis toimus esmaspäeval TV10 Olümpiastardi järjekordne maakondlik etapp.

Pärnumaa etapil osales ligi 20 Pärnu linna ja Pärnumaa üldhariduskooli. Viimased aastad võtavad võistlusest osa ka Lihula gümnaasiumi õpilased.

Pärnu etappidel, kus noorte kergejõustik on kõrgel tasemel, on Lihula õpilased esikolmikusse tulnud aastate jooksul koguni kümnel korral. Seda nii sprindis, kaugushüppes, kõrgushüppes, kuulitõukes, kettaheites, pikamaajooksudes.

Nüüd juhatati uus spordiaasta sisse TV10 sarja maakondliku II etapiga. Peaalaks oli kaugushüpe, kuid võisteldi ka teivashüppes.

Poiste vanema grupi kaugushüppes tegi suurepärase võistluse Lihula gümnaasiumis õppiv ja Lääneranna sportdikoolis treeniv Sten Martin Viidemaa. Nii kergejõustiku kui ka jalgpallitreeningutel osalev sportlane on viimase aasta jooksul näidanud häid tulemusi. Paar kuud tagasi 13aastaseks saanud sportlane on igal kergejõustikuvõistlusel uuendanud isiklikke rekordeid.

Nüüdne Pärnu kaugushüppevõistlus ei olnud erand. Noor spordipoiss nautis heades tingimustes toimunud võistlust. Kohe avakatsel hüppas ta uueks isiklikuks rekordiks 4.61, millega läks ta võistluste liidriks. 14 võistlejaga alal sai tulemuseks üle nelja meetri 11 sportlast.

Sten Martin Viidemaa teeb ülimalt stabiilse võistluse. Veel saab ta protokolli 4.58-4.53-4.51 ja viimasel katsel 4.60. Temast suudab mööduda 4.89 hüpanud Pärnu Kuninga tänava põhikooli sportlane Enriko Kimber. Ka teine sama kooli sporltane tuleb ohtlikult lähedale. Karl-Martin Treilmann teeb sentimeetri pealt sama tulemuse, 4.61. Kuid meie sportlasel on paremuselt teine katse 4.60, konkurendil aga 4.53. Seega võitis Sten Martin Viidemaa Pärnumaa TV10 osavõistlusel kaugushüppes teise koha.

TV10 Olümpiastart on maailmas ainulaadne koolide kergejõustikuvõistlus, mis toimub Eestis juba 51. hooaega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kohalik
2 aastat tagasi

Kiitus poisile ja treenerile!!!!!

Ketsu
2 aastat tagasi

Tubli poiss!!!