Lääne Elu paberleht neljapäeval, 5. novembril

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

 

lel0511001

Uuemõisas peeti pagulasteemalist teabepäeva

Esimesed pagulased jõuavad Eestisse tuleval aastal, selgus teisipäeval Uuemõisas peetud pagulasteemalisel teabepäeval, kus sise-, sotsiaal- ja haridusministeeriumi ametnikud andsid omavalitsustegelastele ja koolijuhtidele teavet pagulaste vastuvõtmise kohta. „Pagulased on juba igapäevane reaalsus,” kommenteeris kolumnist ja välispoliitikaekspert Ahto Lobjakas teabepäeval sisserändest ülevaadet andes.

Tema sõnul loob sisseränne töökohti ja elavdab majandust. Kaisa Üprus-Tali sotsiaalministeeriumist võttis maha omavalitsusjuhtide hirmu, et pagulaste paigutamisel nende arvamust ei küsita või et nad saavad pagulaspere saabumisest teada tagantjärele. „Võtame omavalitsusega ühendust ja küsime nõusolekut,” ütles Üprus-Tali. „Selleta ei tee me mitte midagi.”

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
ahvi unenägu
8 aastat tagasi

100 pagulast elavdavad majandust, tseesas krais, majandust eestis elavdavad ainult riigivargad, ei mäleta, autoroller, febfondüü, talsilk jne.