Anna politseile teada, kus sõidavad roolijoodikud

Politsei. Foto: PPA
Politsei. Foto: PPA

Politsei kutsub inimesi tänasest kuni 14. juulini aadressil www.liiklustalgud.ee üles märkima teid, kus sõidavad joobes juhid.

Viimase viie aasta jooksul ei ole olukord liikluses paranenud, sh pole vähemaks jäänud inimesi, kes kipuvad purjuspäi autorooli istuma. Haruldased on puhumisreidid, kus politsei ühtegi joobes autojuhti ei avasta. Selleks, et liiklusjärelevalvet paremini planeerida, kutsub politsei esmakordselt inimesi üles märkima kohalikke teid, kus nad on märganud joobes juhte sõitmas.

Klassikaline purjus juhi põhjustatud raske liiklusõnnetus toimub just väikese liiklusega teel, kust hommikul leitakse teelt välja sõitnud autovrakk. Seega on seekordsetel liiklustalgutel politsei fookuses just hajaasustusega kohad, väiksemad linnad ja kohalikud teed.

Politseikolnelleitnant Sirle Loigo sõnul pole saladus, et politsei väiksematesse kohtadesse sageli ei satu. „Seepärast palumegi kohalike elanike abi, kes teavad kõige paremini, milline on purjus juhi trajektoor. Hea meel on tõdeda, et juba täna annavad inimesed meile 112 helistades teada, kui nad liikluses näevad joobes juhti, et saaksime koheselt reageerida. Kaardirakendus annab aga juurde täiendava võimaluse teavitamiseks ja aitab meil planeerida järelevalvet nii, et oleksime õigel ajal õiges kohas.“ rääkis Loigo.

„Palume lisaks konkreetsele teele märkida ka võimalikult täpselt nädalapäevad ja kellaajad, millal joobes juht seal reeglina sõidab. See on meie kõigi huvides, et joobes autojuht liiklusest kõrvaldataks.” sõnas Loigo.

Käesoleval aastal on politsei kontrollinud umbes 560 000 sõidukijuhi kainust ja tabanud üle 3000 alkoholi tarvitanud juhti. Joobes juhid on põhjustanud 206 liiklusõnnetust, milles on viga saanud 51 inimest.

Kaardirakendusele ootab politsei infot kuni 14. juulini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
39 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vedru
2 kuud tagasi

Kainus on haigus

Mõte
2 kuud tagasi

„Palume lisaks konkreetsele teele märkida ka võimalikult täpselt nädalapäevad ja kellaajad, millal joobes juht seal reeglina sõidab”

joogne juht ei ole alati joobes, täna purjus, homme kaine. Pealegi ta ei joo ajaplaani järgi.
Kuid sellest on ta teistele sama ohtlik. Seepärast on need sammud asjatud.

...
2 kuud tagasi
Reply to  Mõte

…millal helistab Jürile Mari ja kas Jüri vastab või ignoreerib, et saaks vahele võtta, kui Jüri roolis telefoniga räägib.
Millal Jüri Circle-K’st kabanossi ostab ja seda roolis mugib ja taas ohtlikuks muutub. Kõike on vaja teada, kirjutage meile, millal Jüri sööb.

Aga
2 kuud tagasi

kuidas väljast teada saada, et juht on purjus? ta ei sõida tingimata kaheksasse ju?

Jenkem
2 kuud tagasi

Häma

Kitukas
2 kuud tagasi

Terve läänemaa täis neid. Alles kimati aia äärse kivi otsa ja põgenes.

Kuli
2 kuud tagasi

Siin just on artikkel, et kitsi ja põtru on vähe. Põdrad on ammu kadunud meie spaadest ja linnapildist. Nüüd siis ka kitsedega kitsas. Kui kitsi leiab veel kohapealt siis põdrad enam ilmselt siia ei tule. Siinkohal üleskutse kõikidele kitsedele. Olge ikka kitsed ja hoidke lippu kõrgel. Küll meie napsu ja naistesõbrad teile materjali anname.

Nimi (vabatahtlik)
2 kuud tagasi
Reply to  Kuli

Teie olete vist nõukogude vene kasvatusega inimene.

Teie...
2 kuud tagasi

…olete vist igas ühiskonnas nõrgamõistuslik?

Vedru
2 kuud tagasi

Kersti Kaljulaid sõitis ka purjus peaga roolis korduvalt kusjuures ja jäi vahele…väidetavalt 1x
Aastaid hiljem valisid Puurotid ta nn.Presidendiks

AVS
2 kuud tagasi
Reply to  Vedru

See korduvalt joobega sõitmine on mingi Uhhuu Uudiste vaimusünnitis? Üks kord on teada, 1995. 21 aastat enne presidendiametit. Natuke lahjaks jääb, kui midagi muud esitada ei ole.
Ja presidendiks esitas ta Riigikogu vanematekogu, mis koosneb… Ah, mis ma ikka seletan, nagunii see käib sul juba üle mõistuse :))

Vedru
2 kuud tagasi
Reply to  AVS

Sina tibla mine kaabi Kaja kintsu edasi

Mis jama?
2 kuud tagasi
Reply to  Vedru

Kuidas „tibla” saab Kajat pugejad olla, kui Kaja on vene vastane?

Nimi (vabatahtlik)
2 kuud tagasi
Reply to  Vedru

Aga lähtru mõisas aetaks samagonni! irw

AVS
2 kuud tagasi
Reply to  Vedru

Huvitav. Ise siin sonid üle päeva, et ootad hirmsasti vene vägesid siia ja oleks me ikka huilostani koosseisus. Valimistel valisid kindlasti Krõlovi rakukest?

IRW
2 kuud tagasi

Hakkan ma jee kitseks

Mati Põdra
2 kuud tagasi

Kommenteerivad siin ikka ajuhiiglased.

Niisiis – seaduserikkumisest teatamine on “mendile kitse panemine”?

On...
2 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

…küll, sest seaduserikkumine tuleb fikseerida ja seda peab tegema vastavat haridust ja pädevust omav politseiametnik mitte akna peal teiste elu elav moraalijünger. Ühekordne kampaania küla muttidele ei asenda politseipatrulli. Kes neile debiilkampaaniatele ja näidispoomistele kaasa kiidab peaks ikka sügavalt enda mõtlemisvõime üle juurdlema. See ei ole mingi reaalselt toimida võiv meede, see on ajupesu kampaania. Olete nutikas inimene, peaksite ise ka aru saama Lääneranna elanikuna, et teiste surnuks sõitmisi vallas pole olnud, peaasjalikult on need kes täis peaga sõitnud ennast, mitte teisi surnuks sõitnud. Küll aga on inimesi surnuks tulistatud ja põhjusel et politseipatrulli pole. Vallas peab olema vähemalt 4… Loe rohkem »

Just just
2 kuud tagasi
Reply to  On...

parem on kaamerad teedele panna

Kuli
2 kuud tagasi
Reply to  Just just

Kaamerad saab kassitiidu käest vä?

...
2 kuud tagasi
Reply to  Just just

…täna on ERR’s artikkel kiiruseületamiste vastaste vahendite kohustuse kohta EU’s müüdavates uutes autodes. Aastaks 2050 on Eurotarkade plaan 0 liiklussurma.
Jumala eest, need lollakad ei saa ikka veel aru, et kindel % laupkokkupõrgetest on sellepärast, et kindlustusraha saaks need, kes maha jäävad pärast enesetappu.

Isegi nõukkaegsed punastel lintidel olnud deviisid ei olnud nii ajuvabad, kui praegused.

Nimi (vabatahtlik)
2 kuud tagasi
Reply to  ...

Õpi lugema ja ära valeta!

...
2 kuud tagasi

Situ pihku kääbik!”

“Need uued nõuded on eelkõige selleks, et suurendada liiklusohutust, sest Euroopa Komisjon ju võttis 2018. aastal eesmärgi vähendada liiklussurmade arvu poole võrra aastaks 2030 ja aastaks 2050 saavutada olukord, kus meie liikluses inimesed enam ei hukku,” selgitas Euroopa Komisjoni Eesti esinduse kommunikatsioonijuht Elis Paemurd.

Nimi (vabatahtlik)
2 kuud tagasi
Reply to  On...

Tere, piiratud mõtlemisega jurist!

...
2 kuud tagasi

Jälle mööda! Pidasid ennast silmas? Sellisel juhul on interpunktsioon vigane.

Pook
2 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

Mati Põdra. Ma ei ole purjuspeaga sõitnud aga kas sa ise oled kunagi täispeaga üle tee läinud või jõid koguaeg ühelpool teed?

...
2 kuud tagasi
Reply to  Pook

…väga hea! Tänan!

Eks alkoholi ära keelamine on järgmine samm. Pole kaugel ajad, mil räägime taas kuivast seadusest, sest inimene peab olema produktiivne ja tootma, majandus peab kasvama, lapsed peavad sündima, majad peavad kerkima, sõjad peavad aset leidma.

Idee...
2 kuud tagasi

…üksteise peale kituma kutsumisest kuulub teatud EV’s riiklikult taunitud režiimidele.
Nõme algatus, nõme riik. Riik tõmmatakse õhukeseks ja siis kutsutakse üles vabatahtlikult värdjas olema.

AVS
2 kuud tagasi
Reply to  Idee...

Värdjas on see, kes täis peaga rooli ronib. Saa oma sovetiaja kompleksidest üle.

...
2 kuud tagasi
Reply to  AVS

…mul ei ole komplekse.
Ei karda mina ei kitsi, politseid ega joobes juhte.

parem
2 kuud tagasi
Reply to  Idee...

See pole üksteise peale kaebamine. Ega üks joodik teist üles ei anna, ikka kõrvaldada on vaja neid mõlemaid liiklusest.

Siis
2 kuud tagasi
Reply to  parem

kaebajat ka 😀