Kaja Kallas esitati Euroopa Liidu kõrge välisesindaja kandidaadiks

BNS

Peaminister Kaja Kallas. Foto: arhiiv

Eesti peaminister Kaja Kallas osales 27. juunil Brüsselis Euroopa Ülemkogul, kus peamised teemad olid olukord Ukrainas, Euroopa Liidu kaitse- ja julgeolekupoliitika ning Lähis-Ida arutelu, strateegiline tegevuskava järgmiseks viieks aastaks ja tippametikohtade kandidaatide nimetamine, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

„Nimetamine Euroopa Liidu kõrge välisesindaja kandidaadiks on suur usaldus ja au nii mulle kui ka Eesti riigile. Ühtlasi on kolleegide otsus esitada mind kandidaadiks sümboolne ajal, mil tähistame oma riigi liikmelisuse 20 aasta möödumist EL-is,” ütles peaminister.

Kallas lisas, et Euroopa Liidu välispoliitika on alates täiemahulise sõja algusest Ukrainas oluliselt tugevnenud.

„Tahan edaspidi töötada selle nimel, et saaksime veelgi tugevamaks. Kõige alus on ühtsus ja selleks peavad Euroopa institutsioonid ning liikmesriigid koos töötama, leidma viise, kuidas kokkukuuluvust tugevdada,” sõnas ta.

„Euroopas käib sõda ja see on ELi välispoliitika kõige olulisem väljakutse. Samuti nõuab meie tähelepanu kasvav ebastabiilsus nii globaalselt kui ka Euroopa Liidu piiride taga,” lisas Kallas.

Peaminister tõi välja, et järgmine samm on ärakuulamine Euroopa Parlamendis eesmärgiga saavutada kandidatuurile parlamendi liikmete toetus.

Lisaks kohtus peaminister neljapäeval Brüsselis NATO peasekretäri Jens Stoltenbergi ja Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõiga, kellega allkirjastas kahe riigi vahelise julgeolekukoostöö ja pikaajalise toetuse kokkuleppe.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ei taha libereid
3 tundi tagasi

Mida rohkem riigivaenulikke liberaale piiri taha saadetakse, seda puhtam on paigalejääjate õhk ja selgem tulevik 🙂
Peaasi, et ta tagasi ei tuleks!!

Valge Daam
2 päeva tagasi

Midagi pole veel kindel. Kui von der Leyen saab teiseks ametiajaks, on Kaja Kalda sõbrannatsemine Temaga pigem õnnestunud.
Põgeneda tuleb, liiga palju s…a Eestis kokku keeratud!

Kuli
2 päeva tagasi

Miks kõik kes siin kodumaal on suuremart sorti šhitaga maha saanud läevad brüsselisse parema elu peale? Parts, madisson, ratas….kallas

tänutäheks
2 päeva tagasi
Reply to  Kuli

eesti mahamüümise eest

AVS
1 päev tagasi
Reply to  tänutäheks

Aa, lõpuks siis Madison ka mahamüüjate hulka arvatud :))
Aga kui see igapäevane ja igavavõitu kaabude virig kõrvale jätta ning erapooletult asja vaadata, siis oleks see aegade kõige kõvem koht mõnele Eesti esindajale, Ansipi või Simsoni volinike kohad jääavd sellest mõnevõrra lahjemaks.

tava
1 päev tagasi
Reply to  AVS

eestlasel pole sellest sooja ega külma, kui vaid, et kajast lahti saadakse

redel
2 päeva tagasi

suurepärane karjäär….iga hinna eest, ikka kõrgemale ja kõrgmale. Vahet pole, mis sinu järel maha jääb!

isa
2 päeva tagasi

jälgedes, kes oli samuti kandidaat enne parteisse astumist

nüüd
2 päeva tagasi

küllalaltki ohutu sealt brusselist ida poole haukuda

Oraa Kel
2 päeva tagasi

Edu talle ! Aga elus pole midagi kindlat peale surma ning kui teda ei kinnitata,võib ta tulla näiteks baaridaamiks maaresse…

kribu
2 päeva tagasi
Reply to  Oraa Kel

Ilma Ukraina sõjata oleks ta ammu juba Maximas koristajaks,kui sinnagi vargaid ja valetajaid väga tahetakse.

oled
2 päeva tagasi
Reply to  kribu

Iseenda järgi mõõdad.