Anti Allas: mõni uus maks võib isegi rõõmu valmistada. Kui häirekellad löövad, tuleb tegutseda

Riigikogu liige ja SDE aseesimees Anti Allas. Foto Sotsiaaldemokraatlik Erakond

Üllatusite pealkirja nähes. Aga just nii on – mind paneb magustatud jookide maks lausa rõõmu tundma, kuna see on suunatud ühe ühiskonna valukoha leevendamisele.

Alustuseks olgu kohe rõhutatud, et kindlasti  pole tegemist suhkrumaksuga, millena seda mõned poliitikud ja ka teatud lobigruppide esindajad soovivad näidata. Moosikeetjaid ja -sõpru, koogiarmastajaid ja teisi suhkru tarvitajaid kavandatav maks  mitte kuidagi ei puuduta, kuna suhkrut eraldiseisvana ei maksustata. Maksustamisele lähevad  joogid, mille suhkrusisaldus on vähemalt 5 grammi 100 milliliitri joogi kohta ja/või millele on lisatud magusainet. Maksumäär hakkab sõltuma sellest, kui palju jook suhkrut sisaldab ja kas on kasutatud magusaineid. Näiteks on maksust vabastatud kõik piimatooted, samuti 100 protsendi ulatuses mahlad, kuhu ei ole suhkrut ja magusaineid lisatud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nali
1 kuu tagasi

Kui räägiti käibemaksu 2 protsendist asusid enamus kaupmehi ja ka osa tootjaid kohe hindu tõstma ja mitte 2 vaid kohati 20, 30, 50 ja isegi 100protsenti. Nüüd tekib küsimus, kas see magusamaks siis sellise hinnatõusu sisse ära ei mahu, et peab veel uue maksu kehtestama?!

seikspiir
1 kuu tagasi

Ootaks veel luksus-, edevus-, ja rikkusmaksu!

Vot siis
1 kuu tagasi

Kui loll on loll?

RoheMoos
1 kuu tagasi

Ehtne propaganda artikkel.

Napak
1 kuu tagasi

Mulle jällegi valmistaks rõõmu kui ka sotsid valitsusest välja jäävad.

uskmatu
1 kuu tagasi

Ja nüüd noored jätavad joogid ostmata-kena unistus !!

asjalik
1 kuu tagasi

Ega sotsilt midagi ei oodanudki.

hõissassaa
1 kuu tagasi

Kui teie aias või maalapil asub vaher ehk Acer platanoides, mis sirgetüvelisena kasvab Eestis kuni 30 meetri kõrguseks, kusjuures suuremate puude tüve läbimõõt küünib kuni poolteise meetrini, siis on teil peatselt vesi ahjus. Magus vesi, aga see olukorda ei leevenda.

rõõm
1 kuu tagasi

et see asendatakse jookides keemiliste magusaasendajatega, lapsed hakkavad nüüd meil öösel helendama sellest sisse söödavast keemiast. aga miks lubatakse sotsiparteil üldse eestis tegutseda ja kommunismi ehitada

Napak
1 kuu tagasi

Maha rumal jutt!