Galerii: Urmas Suklese esimese linnavalitsuse kinnitamisest möödus 30 aastat

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto: Kaire Reiljan

 

Haapsalu linnapea Urmas Sukles kutsus kolmapäeval Haapsalu volikogu saali endised ja praegused Haapsalu linnavalitsuse töötajad ja volikogu liikmed, et tähistada 30 aasta möödumist oma esimese linnavalitsuse ametisse kinnitamisest.

Haapsalu linnavolikogu valis valimistel 38 häält saanud Suklese „musta hobusena” häältega 11 poolt ja 10 vastu linnapeaks 28. oktoobril 1993. „Ma tean, et paljud ei tahtnud mind siin näha, aga siin ma olen,” ütles Sukles kolmapäeval 30 aasta tagustest sündmustest ülevaadet andes.

Esimese linnavalitsuse kinnitas volikogu juba tunduvalt suurema häälteenamusega 15. novembril 1993. Esimeses Haapsalu linnavalitsuse liikmed olid abilinnapea Hannes Danilov, linnasekretär Kristel Jupits, kommunaal-energeetikanõunik Heino Tamm ja  reforminõunik Rene Reinola.

Suklese sõnul oli toonases linnavalitsuses veel kaks nõunikku, kes ei olnud valitsuse lkiikmed – finantsnõunik Anne Valmet ja kultuurinõunik Piret Hallik. Üsna algusest on linnavalitsuses tööl olnud ka Kaja Rootare, toonase nimega Kalberg, kes samuti polnud linnavalitsuse liige.

Sukles oli esimest korda linnapea aastatel 1993-2002 ning pärast seitsme aasta pikkust vaheaeg on ta taas linnapea ametis 2009. aastast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments