Tiiu Randmann-Mihkla: kunstis on kõik võimalik

Andra Kirna

andra@le.ee

Tiiu Randmann-Mihkla tahab hakata lasteaia- ja klassiõpetajaid koolitama. Foto: Andra Kirna

Äsja kunstiõpetaja ameti maha pannud Tiiu Randmann-Mihkla tahab nüüd asuda toetama neid, kes annavad lastele esimesed kunstitunnid – lasteaia- ja klassiõpetajaid.

Randmann-Mihkla peab kogu kunstiõpetuse tuumaks ja mõtteks loovust. „Loovus on ülioluline kõigile, eriti lastele,“ rõhutas ta. „Laps on ju algusest peale loov, ta leiab loovalt mängides lahendusi, areneb ja õpib sedasi,“ lisas ta.

Ometi on Randmann-Mihkla kunstiõpetajana töötades tähele pannud, et mõnikord juhtub, et laps ei ole enam rõõmus looja. „See on asi, mis on mulle aastaid muret teinud,“ tõdes ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Mann
6 kuud tagasi

Super! Ehk muudab see algklassi- ja lasteaiaõpetajate mõtteviisi. Ehk õpetajad suudavad siis avaramalt mõelda. Et laps ei peaks täpselt etteantud koopiat kunstitunnis meisterdama, joonistama jne. Meil laps tuli nukralt koolist, sest joonistas vales asendis paberile – ja sai riielda.