Täna algas Matsalu loodusfilmide festival

Lääne Elu

info@le.ee

Ameerika režissööri Ann Johanson Prumi film „Rähnid: auklik elu” näitab neid põnevaid linde kogu maailmast. Foto: MAFF
Ameerika režissööri Ann Johanson Prumi film „Rähnid: auklik lugu” näitab neid põnevaid linde kogu maailmast. Foto: MAFF

Täna kell 18 avatakse Lihula kultuurimajas ametlikult Matsalu 21. loodusfilmide festival Prantsuse filmiga “Valge unistus”. Festivalil linastub tänavu ligi 50 filmi üle terve maailma.

Avafilmis rändab Prantsusmaa loodusfotograaf Jérémie Villet kelgu ja teleobjektiiviga läbi põhjapoolkera valgete maastike, otsides loomi, kes elavad sealses äärmuslikus külmas. Ekspeditsioonil Kanada põhjaosas kavatseb Villet uurida metsikut ja ekstreemset Yukoni piirkonda eesmärgiga pildistada legendaarset mägikitse.

Matsalu loodusfilmide festival (MAFF) toimub sel aastal 20.-24.septembril Lihulas ja kuni 1. oktoobrini linastuspaikades üle Eesti. 21. rahvusvaheline festival toob Eestisse filme ja filmitegijaid üle kogu maailma.

Peale filmikava toimub Lihulas festivali ajal ka palju muud mälumängust mitte midagi tegemise töötoani. Neljapäeval toimub Lihulas ööpiknik muusikaga, 22. septembril annab kontserdi Jarek Kasar, 23. septembril toimub taskuhäälingute eriprogramm, osaleda saab kolme eri keskkonnasaate salvestusel.

Filmid võistlevad kahes kategoorias: “Loodus” ning “Inimene ja loodus”. Võitjad valib žürii.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments