Kolme Läänemaa perearstiga saab ühendust uue portaali kaudu

Andra Kirna

andra@le.ee

Pereõde Merike Peek ütles, et uus perearstiportaal teeb tema töö hulga kiiremaks. Foto: Andra Kirna

Pereõde Merike Peek ütles, et uus perearstiportaal teeb tema töö hulga kiiremaks. Foto: Andra Kirna

Kolm Läänemaa perearsti kasutavad kevadest kättesaadavat keskkonda Perearst24.ee, mis teeb patsiendi ja arsti vahelise suhtluse lihtsamaks ja kiiremaks.

Eestis kasutab portaali Perearst24.ee ligi 40 perearstikeskust, Läänemaal on sellega ühinenud Haapsalu Perearst, kus võtavad vastu Helle Saarsoo ja Sirje Jupits, ning Marika Laar.

Keskkonna arendaja Certificu meeskonda kuuluv endine Rapla perearst Andres Lasn ütles, et portaali arendamine kasvas välja hädavajadusest – 44 protsenti arsti tööajast kulub haigete kaebuste kirjapanekule. Praegu on Lasn perearsti ameti maha pannud ja tegelebki portaali arendamisega.

Patsiendi jaoks algab platvormi kasutamine mobiil- või Smart-ID või ID-kaardi abil sisselogimisest. Kui perearst keskkonda ei kasuta, ei pääse ka patsient avalehelt edasi.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi (kohustuslik)*
10 kuud tagasi

Tervise infosüsteemi põhimäärus
§ 15. Andmesubjekti isikusamasuse tuvastamine
(2) Üleriigilise digiregistratuuri ootejärjekorra aega pakutakse ja pakutud aeg kinnitatakse andmesubjekti määratud sidevahendi kaudu.

Üleriigilisest digiregistratuurist aja saamine eeldab perearsti saatekirja, seega peab loogiliselt võttes sisestama delikaatse isikuinfo kellegi eraettevõtte teadmata turvalisusega infosüsteemi, et saada vastuvõtuaeg.

§ 16. Andmesubjekti õigus saada teavet ja enda kohta käivaid isikuandmeid
(2) Andmesubjektil on infosüsteemi vahendusel õigus tutvuda enda kohta infosüsteemis töödeldud andmetega.
Erasüsteemidest üldjuhul ei saa mingit infot. Isegi enda pöördumise ei saa enda emailile tellida. Jääbki sõna-sõna vastu olukord ja seda tõlgendatakse perearsti kasuks.