Politsei jätkab Mduduzi otsinguid Tuhu rabas

Lääne Elu

info@le.ee

Kadunud Mduduzi.

Esmaspäeva õhtust Lääneranna vallas kadunud 64-aastase Mduduzi otsingud jätkuvad täna alal, mis jääb Nurmsi külast Kunila küla ja Tuhu raba poole.

„Oleme kadunud Mduduzi leidmiseks käivitanud mastaapsed otsingud, mis praeguseks vältavad kolmandat päeva,” ütles Pärnu politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Evelin Engel-Lepp. „Alates esmaspäeva õhtust, kui saime kadumisest teate, oleme mehe kodu ümbrusest otsinud kuue kilomeetri raadiuses. See ala tervikuna on olnud otsingupiirkond, kuna pole täpselt teada, kuhu suunda mees läks.”

Mduduzi jäi kadunuks kui läks esmaspäeva õhtul otsima koduhoovist väljapääsenud koera. Otsijad leidsid koera teisipäeva hommikul, kuid meest pole seni leitud. Mehe põhiline elukoht on Lõuna-Aafrikas ja ta ei orienteeru kohalikus ümbruses. Mis mehel kodust lahkudes seljas oli, pole teada.

Politsei on otsingutele kolmel korral kaasanud PPA lennusalga kopteri, lisaks on igapäevaselt abiks olnud inimesed ATV-dega, jäljekoer ja droon. Kahe päeva jooksul on politsei mehe kodulähedasi soiseid alasid ja karjääre läbi kamminud enam kui 50 inimesega, kellest enamik on vabatahtlikud otsijad. „Otsingupiirkonnas on tegemist väga raskesti läbitava maastikuga ja seetõttu olid meil eile kaks otsijat abiks ka hobustega,” ütles Engel-Lepp. „Hobustega pääseb läbi sellistest põldudest ja kammima läbi selliste kraavide ääri, kus inimestel on oht sisse vajuda.”

Otsingud jätkusid täna hommikul. „Täna keskendume peamiselt alale, mis jääb Nurmsi külast Kunila küla poole Tuhu raba suunas. Sellel alal on selline maastik, mida on vaja läbi kammida sammhaaval ahelikus. Oleme kutsunud vabatahtlikke otsima ja ka täna osaleb otsingutel kindlasti mitukümmend inimest. Samuti jätkame otsinguid ATV-de ja drooniga,” ütles Engel-Lepp.

Politsei palub kõigil, kellel on infot Mduduzi asukoha kohta või kes on meest näinud, sellest teada anda helistades Häirekeskuse numbril 112.

Mduduzi tunnusmärgid:
  • pikkus 180 cm,
  • kehaehitus tugev,
  • juuste värv tumehallikas
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kas
10 kuud tagasi

kodulähedased keldrid, augud jms kohad on läbi otsitud?