Vormsi jahitüli päädis umbusaldusavaldusega

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Vormsi vallavanemat Maris Jõgevat ootab umbusaldamine. Foto: Urmas Lauri

Vormsi vallavanemat Maris Jõgevat ootab umbusaldamine. Foto: Urmas Lauri

Vormsi vallavolikogu opositsioon andis reedel sisse umbusaldusavalduse vallavalitsusele, kes otsustas peale Vormsi jahiseltsi lubada vallale kuuluvatel maadel jahti pidada ka MTÜ-l Rannarootslane.

„See on lähtuvalt vallavalitsuse otsusest. Koos otsustasid,“ ütles Vormsi vallavolikogu opositsiooni liige Ivo Sarapuu (Keskerakond) eile Lääne Elule, põhjendades, miks otsustas opositsioon umbusaldada kogu vallavalitsust, mitte ainult vallavanemat. Vormsi vallavalitsus on kuueliikmeline.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Poliitika jälgija
1 aasta tagasi

Kobarkäkk peaks lõppema “valitsuse” tagasiastumisega! Kohe!

Aus valija
1 aasta tagasi

Just! Nii lääne-nigula kui terve riigi!
Kõige kehvemini hakkama saab riik maailmas 🙁

Küsimus
1 aasta tagasi

et kui juba lahterdamiseks läks, siis kui palju on Vormsi jahiseltsis neid päris vormsilasi ja kui palju pealinnamehi?

Aastaringselt saarel
1 aasta tagasi

Ajab ikka pahaseks küll. Vormsi jahiselts oleks võinud juba aasta tagasi maaomanikega oma rendilepingud korda ajada ja oleks lihtsalt saanud jahimaade kasutusõiguse pikendamise. Oleks võinud talunikuga metsseakahjude osas mingitele kokkulepetele jõuda, et need poleks hakanud abi otsima mujalt ja probleemi lahendama omal viisil. Ege ja tema pere saareinimeseks olemises pole kahtlustki. Nüüd on pandud “omad” pooli valima, mis ajab asja veelgi hullemaks ja ei lahenda jahipidamise küsimust. Ja süüdi on ikka keegi teine, Keegi peab ju olema.

saar
1 aasta tagasi

on kaaperdatud, nagu ka võim riigis, tundmatute jõudude poolt, kes neid suunab , kes neid juhib, kust nad tulevad, mis on eesmärk, alates 40-dast , pärast kohalike elanike põgenemist, tegutsesid seal saarele saadetud immigrandid vene okupatsioonivalitsuse moodustatud TSN näol.

Tõnn
1 aasta tagasi

Vallavalitsus on vallavanemanägu. Neile on kombeks omade väike abistamine ja austamine aga puhkajatele suuri eelistusi luues. Loodetakse, et tulevad trügides saarele elama, toovad lapsed kooli ja vallarahakotti miljooneid.

Jens
1 aasta tagasi
Reply to  Tõnn

Nimetamisväärne osa vallavalitsuse liikmetest ei ela saarel, teine osa on rohkem tagatubades liikujad, keda ei näe saarerahvaga koos, ei vestlemas ega küsimas rääkimas kuidas elate. Kogu valitsus ja volikogu on eemaldunud rahvast. Tänapäeva normaalsus.

Nimi
1 aasta tagasi
Reply to  Jens

Väga hästi kokku võetud! Aitäh!

Kes?
1 aasta tagasi
Reply to  Jens

Kes on Janika, kes on Toomas, kes on Helis, kes on Sirje?

Kes?
1 aasta tagasi
Reply to  Kes?

Nende juhivad Vormsi elu!

huvi pärast küsin
1 aasta tagasi
Reply to  Tõnn

keda siis omadeks loetakse, kas neid kes saarel sündinud?

Nimi
1 aasta tagasi

Pakun, et omad on need, kes suudavad aastaringi saarel ellu jääda – elada ja leiba teenida. Lihtne on pealinnas elada ja saart enda omaks pidada!

Jens
1 aasta tagasi
Reply to  Nimi

Just need 200 elanikku kes elavad aastaringselt saarel ja töötavad seal on saare elanikud. Et on mõned, kes töötavad saarelt eemal aga nad toimetavad igapäev saare heaks. Pealinna elanikke ongi saarel umbes sama palju ja nad tõesti peavad saart omaks. On tore, aga toimetagu siis saare kasuks.

Vaatleja
1 aasta tagasi
Reply to  Jens

2022 aastal oli Vormsil aasta keskmisena 34,8 töökohta kuus. Need on erasektori töökohad e. siis on tegemist primaarsete maksumaksjatega. Kogu ülejäänud saarel töötavad inimesed on kas siis sekundaarsed maksumaksjad (kelle palk koosneb juba varem kogutud maksudest), saavad palka mustalt või elavad omanikutulust. Põllumajandus on Vormsil kõige enam makse maksnud tootmisharu. Ja jahindusega kotitakse seda sektorit ka kõige enam. Toodud põhjendused Vormsi Jahiseltsi poolt miks metssigade arvukust vähendada ei saa on enam kui debiilsed. Vormsi Jahiselts ei võiks lootust kaotada uue kasutusloa saamisel ja otsida enam kui aktiivselt lahendust saarel olevale metssigade probleemile. Ei maksa unustada vaatamata meil toimuvale sotsialistlikule revolutsioonile,… Loe rohkem »

Arvaja
1 aasta tagasi
Reply to  Vaatleja

Mis arvutuste põhjal ütles, et põllumajandus on on enim makse maksnud tootmisharu vormsil. Allikat paluks.

tõnisson
1 aasta tagasi

mis nad tulevad siia meie tiigile parvetama