Linnukevad läks lahti

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Hallhaned. Foto: Tarvo Valker
Hallhaned. Foto: Tarvo Valker

Märtsi keskel saabunud soojalaine tõi kohale suurema osa varakevadisi rändureid – saabusid lõokesed, kiivitajad ja kuldnokad, haned ja sookured.

„Kiivitajaid ja eri hanesid on väga palju,” märkis ornitoloog Tarvo Valker. Koos hanedega on kohale jõudnud esimesed valgepõsk-laglede salgad. Põldudele ja siselahtedele on saabunud laulu- ja ka mõned väikeluiged. Viimastest tulijatest on kohal meriskid ja punajalg-tildrid, metsaservades ja raba ääres võib näha sookurgi, viimaseid on Valkeri sõnul saabunud päris palju. Kohal on ka esimesed valge-toonekured. Kuldnokad on laulma hakanud. „Haapsalu linnaski võib neid kuulda,” ütles Valker.

Valkeri sõnul pole tänavune linnukevad varane. „Ja ta pole ka hiline,” märkis Valker. On olnud aastaid, kus rändurid saabusid juba päris märtsi alguses, ja aastaid, kus nad on tulnud alles kuu lõpus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments