Märka saabuvaid rändlinde

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Sookured. Foto: arhiiv
Sookured. Foto: arhiiv

Eesti ornitoloogiaühing kutsub mai lõpuni teatama esimestest saabunud rändlindudest. Üles tuleb märkida vaatluse kuupäev ja kellaaeg, asukoht, nähtud liigid, isendite arv ja tegevus, võimalusel ka lindude sugu ja vanus. Oluline on, et vaatleja on täiesti kindel, mis liiki lindu ta nägi.

Vaatlusandmed tuleb sisestada rakenduse PlutoF GO kaudu või platvormil PlutoF, kust need jõuavad portaali elurikkus.ee. Täpsema vaatluste tegemise juhendi leiab ornitoloogiaühingu kodulehelt.

Eesti Ornitoloogiaühing julgustab vaatlusi tegema ja esitama nii rannikul kui ka sisemaal elavatel inimestel. „Linnuvaatlejad on sel aastal juba vaadelnud esimesi üksikuid rändlinde nagu hallhani, kaelustuvi, kiivitaja või põldlõoke,” ütles ornitofenoloogiliste vaatluste koordinaator Tiiu Tali. „Tegemist on lähiränduritega, kes on talve veetnud näiteks Lääne-Euroopas või mujal lähematel talvitusaladel. Suurem lindude ränne on alles ees ja rände tippaeg on aprilli lõpus ja mai alguses,” lisas Tali.

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
meie
2 kuud tagasi

kandis olla varblast nähtud kusagil õhtu poole vahtis niisama ringi, oli üksi, vanust ja sugu polnud võimalik kindlaks teha , kuna pole teada, ka tegu oli ikka varblasega või üldse linnuga, sest kolla , kui ta täis on näeb igasugust jama, tavaliselt väikesid kuradeid aknalaua peal pikutamas

Jenkem
2 kuud tagasi

Pärnu pool ühes asulas kükitas esmaspäeval toonekurg pesa peal