Lembit Peterson: huumor on hingetarkus

Andra Kirna

andra@le.ee

Theatrumi loominguline juht Lembit Peterson on prantsuse teatrikunsti asjatundja. Foto: Andra Kirna

Theatrumi loominguline juht Lembit Peterson on prantsuse teatrikunsti asjatundja. Foto: Andra Kirna

Frankofooniakuu puhul Haapsalu raamatukogus avatud näituse „100 aastat Molière’i fotodel” juhatas sisse teatri Theatrum loomingulise juhi Lembit Petersoni loeng Molière’ist.

Sõna „frankofoonia” tähistab prantsuse keeleruumi – nii maid, kus prantsuse keel on tarvitusel kõnekeelena, kui ka neid, kus seda kasutab riigiaparaat.

Nii näitus kui ka Peterson jõudsid Haapsalu raamatukokku õigupoolest Haapsalu oma prantslase Stéphane Claveli ja Prantsuse instituudi kaasabil. „Tahtsin seda näitust siia tuua ja õnneks tunnen kedagi, kes tunneb kedagi, kes tunneb hr Petersoni,“ oli Clavel saavutusega sügavalt rahul.

Jean-Baptiste Poquelin ehk Molière, kellele loomingule näitusega tähelepanu pööratakse, sündis 1622. aastal ja suri 1673, pärast seda, kui oli laval neljandat korda etendanud peaosa oma enda kirjutatud „Ebahaiges”.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi

Huumor on see, mis aitab raskustest üle saada. Inimene, kellel huumorisoon puudub on õnnetu inimene!

Hahaaa
1 aasta tagasi

Ja teie saate endameelest huumorist aru? See on ikka päris keeruline väide “huumorisoon”. Vana kadunud Baskin, ütles ikka, et huumoriõpetus ei ole kerge.

Elisa
1 aasta tagasi

Oli huvitav!