Juhtkiri: valimised on alanud

Lääne Elu

info@le.ee

Viimaks on see käes, riigikogu valimised. Esmaspäeva hommikul kell 9 algas elektrooniline hääletamine ja kell 12 avati valimisjaoskonnad linnades ja vallakeskustes. Poliitikutel on küll viimane võimalus hääli püüda, aga nüüd on käes valijate kord – otsustada, kes pääsevad riigikokku ja millised saavad olema jõuvahekorrad seal.

Tahaks meelde tuletada, et iga hääl on oluline. „Mul ei ole kedagi valida” on emotsionaalne väide, mida kuuleb tihti. See ei pruugigi olla vale või sisutu. Kui ei ole seda inimest või erakonda, kes just minu maailmast arusaamise järgi lubaks toimetada, siis nii on. Kahtlus, et valitav kandidaat küll lubab, aga teeb pärast ometi midagi muud, on ka täiesti asjakohane.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
loll
1 aasta tagasi

kes saamameeste lubadusi usub

Nõndaviisi
1 aasta tagasi

Mida-keda me valida saame,on vaid näiline vabaduse illusioon.Presidenti rahvas ei vali,kui valiks,siis reaalset võimu tal ikka pole…Erakonnad annavad lubadusi,mida täita neil kohustust ei ole.Nii on olnud,muutunud pole midagi.Kaua me astume ühte ja samasse ämbrisse?

Erakonnad ju...
1 aasta tagasi
Reply to  Nõndaviisi

…peavad moodustama koalitaiooni omavahel ja no ma ei kujuta ette Grünthali ja Popov koos