Aidi Vallik sai kultuurkapitali aastapreemia

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Aidi Vallik. Foto: Lemmi Kann
Aidi Vallik. Foto: Lemmi Kann

Kirjanik ja Lääne Elu kaasautor Aidi Vallik sai filmi „Tagurpidi torn” stsenaariumi eest Eesti kultuurkapitali aastapreemia.

Audiovisuaalse kunsti sihtkapitali aastapreemia teenis Vallik mängufilmi „Tagurpidi torn“ sotsiaalselt erksa stsenaariumi eest. Põnevik „Tagurpidi torn” räägib laste suvest unises alevikus, kus ainukest lõbu pakub lihtsalt hängimine ja turnimine mahajäetud tehases. Filmikriitikud on öelnud, et film segab julgelt kokku noortefilmi ja õuduse.

Mängufilmi „Tagurpidi torn” looja Jaak Kilmi sai kultuurkapitali peapreemia.

Kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapitali elutööpreemia pälvis maastikuarhitekt Kersti Lootus kui jätkuvalt aktiivselt ruumi ja keskkonnaga tegelev maastikuarhitekt, kelle looming on läbi aja olnud tundlikult kohaspetsiifiline, sekkumised läbimõeldud ja julged.

Lootus on Haapsalus teinud näiteks Haapsalu promenaadi renoveerimisprojekti (2008-2010), piiskopilinnuse mänguväljaku (2008) ja mitmeid muid objekte. Tema viimane suur töö Haapsalus oli Posti tänava renoveerimisprojekt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments