Pitsikeskuses näeb piparkoogist kuursaali

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Piparkoogist kuursaal. Foto: Haapsalu pitsikeskus
Piparkoogist kuursaal. Foto: Haapsalu pitsikeskus

Teisipäevast on Haapsalu pitsikeskuses välja pandud piparkoogist valmistatud Haapsalu kuursaal, mida eelmise aasta lõpus sai näha Tallinnas näitusel „Piparkoogimaania“. „Täna saabus,” ütles Haapsalu pitsikeskuse eestvedaja Mirje Sims teisipäeval ja kutsus kõiki piparkoogist kuursaali imetlema. „Näeb väga filigraanne ja ilus välja,” lisas ta.

Piparkoogimaja jõudis pitsikeskusse tänu Haapsalu käsitööseltsi juhatuse liikmele Kaidi-Kätlyn Reimannile. „Ta oli „Piparkoogimaania“ näitusega seotud ja avaldas näituse lõpetamisel soovi kuursaal just pitsikeskusse tuua,” ütles Sims. Küsimusele, mis piparkoogist kuursaalist muidu saanud oleks, vastas Sims, et muidu oleks see võibolla prügikasti läinud.

Piparkoogist kuursaali valmistas näituse tarbeks Mari-Liis Hiidjärv. Simsi sõnul ei tea ta, kas autoril ka Haapsaluga sidemeid on. „Aga igal juhul tegi ta väga ilusa asja. Ja et ta üldse tuli selle peale, et sellist asja teha,” ütles Sims.

Piparkoogikuursaal jääb Simsi sõnul Haapsalu pitsikeskuses uudistamiseks seni, kuni maja vastu peab.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments