Haapsalu raamatukogud toetavad tartlaste streiki

Lääne Elu

info@le.ee

Raamatukogu. Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsalu raamatukogud toetavad siltidega Tartu linnaraamatukogu esmaspäeval toimuvat hoiatusstreiki.

Esmaspäeval korraldavad Tartu linnaraamatukogu ja linnamuuseumi töötajad hoiatusstreigi juhtimaks tähelepanu palgalõhele riiklike kultuuritöötajate alampalga ja kohalike omavalitsuste hallatavate kultuuriasutuste palgataseme vahel.

Lääne maakonna keskraamatukogu töötajate usaldusisik Jaanus Kõutsi sõnul on Haapsalu raamatukoguhoidjad umbes 300 eurot väiksema kuupalgaga kui streikivad Tartu kolleegid, aga streiki veel ei plaani. „Küll aga avaldame esmaspäeval siltidega laenutuslettidel tartlaste streigile toetust,“ teatas Kõuts. „Raamatukogude aasta lõpul on viimane aeg juhtida tähelepanu sellele, kui mahajäänud on raamatukogutöötajate palgad.“

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
aga
1 aasta tagasi

kui inimene käib täiskohaga tööl, siis ei ole see ikkagi normaalne, kui ta peab kuu lõpus sente lugema…..

Raha
1 aasta tagasi

Raha,raha ja veel kord raha.Raamatukogutöötaja töö küll konti ei murra,soe tuba jne. Palju tahetakse siis saada,seal pole ju vaja kõrgharidust.