Neeme Suur: Tagalahe tervise parandamine tasub pingutamist

Keskkonnaministri nõunik Neeme Suur. Foto: Malle-Liisa Raigla

Keskkonnaministri nõunik Neeme Suur. Foto: Malle-Liisa Raigla

Pole vist saladus, et haapsallased armastavad oma merd, armastavad vaadata merest tõusvat ja merre loojuvat päikest. Ja üldse, mis oleks Haapsalu ilma mereta?

Nii pole midagi imestada, kui linnaelanikud muretsevad oma lahtede tervise pärast. Pealegi on Tagalaht teadaolevalt Eesti kõige kehvemas seisus laht. Kas siis riik kui mereala haldaja kavatseb midagi ette võtta Tagalahe tervise taastamiseks või mitte? Kas on selleks mingit raha ette nähtud või mitte? Kui on, siis millises fondis see raha asub ja kes neid töid tegema peaks? Ja miks ometigi peab enne veel midagi uurima? Ja kas siis üldse saabki midagi ette võtta või kasvatame pilliroogu ja vetikaid ja tõdeme, et nii ongi? See oli põhjus, miks Haapsalu linnavolikogu palus hiljaaegu, et kutsuksin volikogu istungile kellegi keskkonnaministeeriumist esinema ettekandega Haapsalu Tagalahe tervise teemal.

Ametnik käis ja esines. Tema jutust jäi kõlama, et enne kui saab midagi ette võtta, tuleb teha veel uuringuid, ent mitmed küsimused jäid vastuseta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rahvas valis ekre
1 aasta tagasi

Sellise valitsusega ei saavuta me kunagi midagi! Vahetame otsustajad ja kõik hakkab jälle liikuma 🙂

Irw
1 aasta tagasi

No neid poolearulisi valivad vaid väikese iq ga kodanikud

veel
1 aasta tagasi

üks nn. pururoheline, tervendaja, peaks reikit proovima ja loomulikult kirikutes eestpalved tagalahele

kahtlus
1 aasta tagasi

on , et jääme tagalahest ilma, smugeldatakse kuhugi viimsi valda

Ats
1 aasta tagasi

Neeme,päike tõuseb ju idast. Haapsalus ja Lääne-Eestis ei ole näha,kuidas päike merest tõuseb.

Jüri
1 aasta tagasi

Kuulge, valitsuse klounid, leppige omavahel enne kokku, mida te räägite!

tsiises
1 aasta tagasi

päästa meid sotside lobast

Kuli
1 aasta tagasi

Suur on oma sõna öelnud. Rohkem ei juhtu midagi…

juhtub
1 aasta tagasi
Reply to  Kuli

tegusad inimesed panevad kokku komisjonid, ekspertgrupid, nõukojad, parlamendi toetusgrupid, kaasavad külaliigutajad, suunamudijad ja selgeltnägijad, koostavad lühi-ja pikaajalised plaanid, käivad tutvumas maailma eri paigus asuvate lahtede olukorraga ning tekkib lootus, et kõigi maade proletaarlaste ühinemise tulemusena lahe tervise probleem lahendatakse. edu seltsimeestele selle raske ülesande lahendamisel.

Kübe
1 aasta tagasi
Reply to  juhtub

Paraku keskmine eestlane elab ca 70 aastaseks ja selle eluea jooksul seda kõike tappes ka ei jõuta teha. Kaob hunnik raha eelarvest, võngutatakse kõhvasti sooja õhku nokavahelt, mõni mees elab oma elukese peenega ära midagi kasulikku tegemata ja kokkuvõttes ei muutu mitte kui midagi.