Erkki Bahovski: murdekeelte elujõud

Erkki Bahovski.

Erkki Bahovski.

Statistikaamet raporteeris 16. novembril, et murdekeelte elujõud Eestis kasvab. „Kõige rohkem on murdekeele oskajate osakaal kasvanud suurematel saartel: Hiiumaal 11 protsendipunkti (PP), Muhu vallas 9 PP ning Saaremaal 8 PP võrra,“ teatab statistikaamet.

Seega paistab murdekeelte populaarsus suurenevat just Lääne-Eesti saartel. Varasemast teame, et murdekeelt räägiti palju Lõuna-Eestis, saared ei jäänud muidugi suurt maha, aga erinevus – tahtmata nüüd kedagi solvata – seisneb ikkagi asjaolus, et saarte murdekeelest saavad üldiselt aru ka mandriinimesed, aga võru keelega võib väljaspoolsetel tekkida raskusi.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Ca 65 aastat tagasi kui oli lihtsalt murdekeele kasutuse kahtlus siis – istu kaks !
Sügaval vene ajal püüdsid Eesti Keele Õpetajad säilitada puhast Eesti keelt aga tänapäeval kama kaks ja mõne aasta pärast kuuleme ümberringi ainult täna sotsiaalvõrgustikes kasutatavat slängi !