Lääneranna toob valda juhtima Kihnu endise vallavanema

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kihnu vald, Kihnu saar 02JUN2021 Kihnu vallavanem, kaitseliitlane ja vabatahtlik merepäästja Ingvar Saare

Ingvar Saare. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees/Scanpix

Lääneranna vallavolikogu erakorralisel istungil tuleval neljapäeval esitab koalitsioon vallavanema kohale kunagise Kihnu vallajuhi Ingvar Saare (Isamaa).

Lääneranna vallavolikogu esimees Armand Reinmaa kinnitas eile Lääne Elule, et Saare on valimised võitnud Lääneranna valimisliidu ja koalitsiooni kandidaat vallajuhi kohale. „Jah. On,” ütles Reinmaa. „Meie valimisliit ja koalitsioon panustavad ühele kandidaadile.” Opositsioon oma kandidaati ei esita.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tanel
1 aasta tagasi

Ingvar on hea valik- jõudu talle kollegi poolt! 🙂 Loodetavasti on ka Lääneranna volikogu tasemel ning ei tegele mingi udumudru ja/või isiklike suhete klaarimisega…

Mati Põdra
1 aasta tagasi
Reply to  Tanel

Looda sa…

Jaan K
1 aasta tagasi
Reply to  Tanel

Looda sa, selle kaklusega omad mehed kõik juba auti löödud. Toome aga väljast järgmise peksukoti.

Mati Põdra
1 aasta tagasi

Vaene õnnetu! Aga loodan, et tema õppimine Eesti parimas koolis on talle andnud võimekuse tulla toime igasuguste põikpeade ja ignorantidega.

Põti Madra
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

Kus ta õppis siis? Mati Põderi uvikoolis või?

Mati Põdra
1 aasta tagasi
Reply to  Põti Madra

Sütevakas. Kusjuures, ka mina õpetasin teda.

Aga muuseas, minu huvikooli nime saate teada, kui loete varasemaid lehenumbreid.

Põti Madra
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

Uvikool “Suured sarved”?

Post Spiritum: Sheda, et thäile hennast khiita mhääldib shee ei hüllata khüll khädagist.

Mati Põdra
1 aasta tagasi
Reply to  Põti Madra

Ma ei pea aega raiskama enda kiitmisele. Sellega tegelevad paljud õpilased, kellel on olnud võimalik minu juures õppida. Ja alaealiste puhul ka nende vanemad.

Sellel sügisel tuli valla ülalpeetavasse muusikakooli kokku neli last. Minu omasse, mida hetkel üksi teen, kümme täiesti nullist alustajat. Põhjused?

Põti Madra
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

Ilmselt samad, miks inimesed unistavad lauljaks ja näitlejaks saamisest, mitte filharmoonikuks või matemaatikuks saamisest. Teie üritus on ju Tootsi rehkendus, kui tervet ei jõua tee pool, aga tee hästi. Lausa lapsik on see idee – kui palju lapsi tuli. Pedagoog on see, kes suudab lapsi motiveerida läbi 7 aasta. Tibusid loetakse sügisel, on küll tore kõnekäänd, aga antud kontekstis loete Teie esialgu parimal juhul seemnerakke. See et jaanuaris on jõusaalid täis ei tähenda, et aprillis ei ole samad tegelased maovähendusoperatsiooni järjekorras. Allutasite traditsiooni iseenda ambitsioonile, lõhute struktuuri. Mingil hetkel arvate, et kuradile see Lihula, lähen sütevakka tagasi ja siis on… Loe rohkem »

Mati Põdra
1 aasta tagasi
Reply to  Põti Madra

Nõukaaja traditsioonid tulebki ära lõhkuda. Eesti on Põhjamaa ja Euroopa Liidus. Nii on ja nii jääb. Ja kes sellega nõus pole, lahkuvad ametist.

Kohalikus vaates – mina oma kooli tegevusega tagan vähemalt selle, et harrastuskollektiivides on mängijate järelkasv tagatud. Mis ongi – jätke meelde – huvikooli ainus eesmärk. Üks muusiku elukutset õppima motiveeritu kahesajast on juba lisaväärtus. See on mul juba Lihula perioodi jooksul kuhjaga täis. Side lõpp.

Mati Põdra
1 aasta tagasi
Reply to  Põti Madra

Vabandust, tulen korra veel eetrisse. Mulle makstakse pearaha üldiselt õpilaste arvu pealt. Kui õpilasi poleks, ei tuleks ka mina omadega välja. Kui õpilasele või lapsevanemale ei meeldiks need põhimõtted, mida rakendab, nad lahkuksid koolist. Ja minu sissetulek sellega väheneb. Seda esiteks Teiseks on minu oma kool kaitstud igasuguste vallavolikogu nõmeduste eest. Erinevalt valla peetavast muusikakoolist ei saa volikogu mulle ette kirjutada, et pean tõstma oma õppemaksu 13 euro pealt 30 euro peale. Nagu tehti Saarde vallas näiteks. Mille tulemusel lahkusid päris paljud. Te olete ikka kuulnud, et need kõige andekamad pärinevad kõige kitsamatest oludest? Aga huviharidus on vähemalt minu jaoks… Loe rohkem »

Põti Madra
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

Kuulge, ükski teaduslik uuring ega ka EU, Põhjamaade, Lääne edule orienteeritud väärtusruum ei toeta väidet, et kõige andekamad tulevad kõige kitsamatest oludest. Kõlab nagu mingi naiivne Tuhkatriinu lugu. Rikkad on rikkamad sellepärast, et nad on andekamad, kõik uuringud kinnitavad seda. See, et nad ei pruugi tegeleda muusikaga on täiesti ebaoluline fakt. Teie valim on ilmselgelt liiga ühekülgne ja kaldu. Loomulikult ei kujutanud ma ette ka, et selline väike tögamine solvumise esile kutsub. Ilmselt võtate ennast veel tõsisemalt kui arvasin. Ma lihtsalt ennustasin tulevikku ja kasutasin võimalust üht eneseimetlejat veidi tögada, milleks Te oma nime alt kommenteerides mitmetes keskkondades suurepärase võimaluse… Loe rohkem »