Lääne Elu paberleht laupäeval, 24. septembril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eksida võib ka oma maja taha

Pärast pikka põuaaega on saabunud vihmasajud on seenelised metsa meelitanud. Paraku tuleb politseil peaaegu igal sügisel mõnda eksinud seenelist metsast välja juhatada. „Kui arvatakse, et inimesed eksivad ära võõras metsas, siis tõenäoliselt see nii ei ole,“ ütles Haapsalu politseijaoskonna piirkonna grupijuht Indrek Tohter. Tema kogemused näitavad, et enamasti eksitakse tuttavatel radadel ja tuttavates metsades.

Elin Toona raamat pagulusest sai näidendiks

Esmaspäeval oli Tallinnas Rootsi-Mihkli kirikus Elin Toona raamatu põhjal kirjutatud näidendi „Pagulusse“ esietendus. „Ausalt öeldud – oli igatpidi väga vapustav,“ ütles Toona Lääne Elule. „Vähesed inimesed saavad sedaviisi ennast vaadata. Näed oma elu kuidagi kõrvalt. Korraga on päris mälestused ja vaatad neid, kes su elu parasjagu näitlevad,“ rääkis ta.

Otsa talu perenaine kasvatab paari päevaga toidu lauale

Väikeses Leila külas asuva Otsa talu perenaise Egle Ronga kirg idandite vastu levib kulutulena – sadades kodudes üle terve Eesti paisuvad purkides lutserni- ja rediseseemned. Otsa talu köögis on purgi sees ise endale toidu kasvatamine midagi sama harilikku kui pudru keetmine või muna praadimine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments