Koela kureperes sirgub neli poega

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kurepojad. Foto: Luule Varik
Kurepojad. Foto: Luule Varik

Koela külas pesitsev valge-toonekure paar kasvatab juba teist aastat üles neli poega.

Tänavune nelik teeb pesa kohal lennuharjutusi, aga pesast pole veel lahkunud. „Oleme nii õnnelikud selle pere üle,” ütles Koela küla elanik Luule Varik. Kurepaar asus Variku naabrusesse elektriposti otsa pesitsema viis aastat tagasi. Esimesel aastal püüdsid liinide hooldajad pesaehitust takistada, aga tulutult – linnud olid järjekindlad ja jäid paigale.

Ornitoloog Tarvo Valkeri sõnul on tegu suure, aga mitte erakordselt suure perega. Valge-toonekured võivad üles kasvatada kuni viis poega. Toonekured lükkavad tõesti „liigseid” poegi üle pesaääre alla, aga vaid siis, kui toitu on vähe. Poegade arvust see ei sõltu.

Juba paari nädala pärast algab sügisränne ja valge-toonekured asuvad Aafrika poole teele.

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kommenteerija
11 päeva tagasi

Enam pole tõesti millestki uudist teha kui kõrgetest?

päris kahju
11 päeva tagasi
Reply to  Kommenteerija

kas tõesti muud lugeda ei leie, kui ainult LE?