Juhtkiri: kui kaua peab pidu kestma?

Lääne Elu

info@le.ee

Pärast koroonapiirangutest tulenenud vaikelu tundub, nagu oleks elu paisu tagant valla pääsenud. Kuigi läinud nädalavahetusel ühtegi Augustibluusi mõõtu festivali Haapsalus polnud, tõmbasid mitu väiksemat üritust kohale arvestava rahvahulga.

Vaatamata sellele, et ühel ajal oli mitu ettevõtmist, ei saanud ükski neist külastajate puuduse üle kurta. Vanalinna vallutanud toidutänaval looklesid sabad, samal ajal lossihoovis peetud elustiilifestivalil oli osalejaid mullusest poole rohkem. Tagatipuks hullutas raudteejaamas pidulisi Ennu Ratas. Kui eelnimetatutel oli suurem osa külastajatest kaugemalt kohale sõitnud, siis Ridalas peetud praostkonna laulupäev koos kihelkonnapäeva ja eakate kokkutulekuga meelitas kohalikke elanikke.

Siiski ei möödunud nädalavahetus tõrvatilgata meepotis. Raudteejaama ümbruse elanikke häiris hommikutundideni mürtsuv muusika. Facebooki Haapsalu ja Läänemaa grupis öörahu rikkumise üle kurtnud kohalik elanik sai aga kommentaatoritelt vastu päid ja jalgu. Enamik arvajatest oli, ja seda sõnu valimata, seda meelt, et suvel ju võib. Kannatagu aga inimesed ära, sest talvel on nagunii mitu kuud vaikust. Siis on võimalik magada nii palju, kui kulub.

Omamoodi õigus on mõlemal poolel – nii linnaelanikul, kes magada tahab, kui ka neil, kes lühikesest suvest viimast tahavad võtta. Ühele-kahele suvisele peole või festivalile sattunul on raske end kohaliku elaniku kingadesse panna.

Selleks, et hundid oleksid söönud ja lambad terved, peaks linnavalitsus ürituste lubasid välja andes seadma kindlad ajalised piirangud. Kas peavad suvituslinnas peod kella kolme-neljani kestma? Võib-olla tuleks kehtestada reegel kell üks öösel pidu lõpetada või muusika vaiksemaks keerata. Suurem osa linnuseõues toimuvaid festivale ja kontserte lõppeb südaööks või hiljemalt tund pärast seda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eestis
2 aastat tagasi

peab aru saama löpuks , et peol on algus ja ka löpu kellaaeg.

niikaua
2 aastat tagasi

kui karjakõrtsidel kassa kuhjaga täis

Nimi vabatahtlik2
2 aastat tagasi

Kahjuks nii ta kipub olema. Mööda päid ja jalgu on seal grupis ka muude postituste eest saadud. Mina saan sellest murest täitsa aru. Nii kui keegi hommikul vara trimmerdab või lehepuhurit kasutab on kisa lahti ka neil, kellel öörahu rikkumine valju muusikaga pole probleemiks. Tegelikult ei ole vahet, kas öörahu rikub liiga vali muusika või lehepuhur. Ka päevasel ajal ei tohi sa oma korteris/hoovis muusikat nii valjusti kuulata, et see teisi häirima hakkab. Mind häirib ammu see, mis toimub staadionil skate pargis. Mingi lärmav muusika mängib volüüm põhjas, ühes kohas on aed ka juba ära lõhutud. Skate nurga taga puude… Loe rohkem »

Jürka
2 aastat tagasi

See linnvalitusus seab piiranguid või? Hakaku parkimiskorraldusega linnas tegelema,tööpõld ootab,siis saab kenasti preemiat veeretada.On olemas liikluskomisjon,hakka tööle !!!

Elu on pidu!
2 aastat tagasi

Ja pidu peab kestma hommikuni.

arvaja
2 aastat tagasi

arvan sama ja kahtlustan, et see üks pidev kaebaja, talle ei meeldi ei muusika, ei bussid, ei …. 😀