Täna on tuludeklaratsioonide esitamise tähtaeg 

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Maksu- ja Tolliamet (MTA) tuletab meelde, et tuludeklaratsioonide esitamise tähtaeg on täna, 2. mail.

2. mai seisuga on esitatud 718 799 tuludeklaratsiooni, mis on 90 protsenti eeldatavast deklaratsioonide arvust. Esitamata on veel hinnanguliselt 82 000 tuludeklaratsiooni. Esitatud tuludeklaratsioonidest on 697 780 ehk 97,1 protsenti esitatud elektrooniliselt.

Enammakstud tulumaksu on tagastatud 200 miljonit eurot, juurdemaksmisele kuulub 84 miljonit eurot.

MTA teenuste osakonna avalike teenuste valdkonna teenusejuhi Annika  Oja sõnul on tänavu oodata rohkem tuludeklaratsioone kui möödunul aastal: „Ootame vähemalt  800 000 deklaratsiooni esitamist, mis on võrreldes eelmise aastaga hinnanguliselt 40 000 deklaratsiooni enam. Deklaratsioone saab esitada elektrooniliselt e-teenuste keskkonnas e-MTA ja kõigis meie teenindusbüroodes”.

MTA hakkas enammakstud tulumaksu tagastama 25. veebruarist neile inimestele, kes esitasid oma tulude andmed elektrooniliselt, ja 18. märtsist paberil deklaratsiooni esitajatele. Juurdemaksmisele kuuluva tulumaksu tasumise tähtaeg on 3. oktoober.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments