Haapsalu algkool valmib õppeaasta alguseks

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 18

Malle-Liisa Raigla fotod

Teist aastat oma maja remondi tõttu Kuuse tänaval õppivad Haapsalu linna algkooli lapsed pääsevad plaanide järgi Ehte tänava uuenduskuuri läbinud hoonesse 1. septembril.

Nii ehitajad kui ka tellija, Haapsalu linn, ütlevad, et valdavalt on jäänud teha veel siseviimistlustööd. „Ilm lubab taas fassaaditöid teha, ehitada parklaid ja platse,” ütles algkooli remontiva firma Bauest OÜ juhatuse liige Märt Mägi.

Algkooli direktori Malle Õiglase sõnul käivad praegu maalritööd kooli kolmandal korrusel, peagi on need algamas ka teisel korrusel. Tema sõnul on iga korraga üha rõõmsam minna kooli iganädalasele ehituskoosolekule. „Järjest läheb paremaks – lammutamisfaasist on jõutud viimistlusfaasi,” ütles Õiglas.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
noo
2 aastat tagasi

pintseldame väljast üle, seest jääb ikka mingi nõukaaegne põrgu. tehke midagi uut juba. või tegelt, milleks, varsti kaovad niivõinaa kõik koolid ka haapsalu suurustest paikadest. kuradi tallinn ja selle lõunapoolsed provintsid, mitte normaalne riik on meil

hiljem
2 aastat tagasi

Kui me kõik kooris ulume, ei valmi see maja ikkagi eile.
Maja saab korda!

Uskmatu-Toomas
2 aastat tagasi

Minuga pahandati kui kirjutasin “Meil käib ehitus Haapsalu moodi” st teeme konkursi paneme tähtajad “kivisse raiutult paika” ise teades,et need pole reaalsed !
Nii on Posti tänava renoveerimine,akgkool ja ainut tänu vanajumale saadi Lihuala mnt.ristmik enam vähem valmis.
Ootame huviga järgmist suurt riigihanget kus asfalteerimine ja haljastuse taastamine lükatakse sujuvalt jaanuari-märtsi vahele !

Vanaema
2 aastat tagasi

Kas selle maja välisosa, mis hetkel juba valmis ja tellingute tagant vaba, peabki välja nägema, et nagu kohe peaks uuesti värvima hakkama.

kodanik 66
2 aastat tagasi

1, septembri aktusel 2013 seisis Karilaid kooli ees ja lubas, et kahe aasta pärast, ehk 2015, lähevad lapsed remonditud koolimajja. Isegi see remont, mis praegu käib, pidi valmis saama septembriks 2021 aga saab 2022. Kui saab. Seni, kuni leidub pooletoobiseid, kes käpardeid ja bluffikutte taevani kiidavad, jäävadki asjad selliseks nagu nad täna on.

Noo mis
2 aastat tagasi
Reply to  kodanik 66

Mul on küll hea meel, et kõik korda tehakse. Järgmisetel arendustel- remontidel ei tohi kirjutada tähtajast midagi, siis kaob see nutulaul ära. Lihtsalt antakse teada, kes hanke võitis, millal alustab ja mida ära tehakse. Ei saa lihtsalt muud moodi enam. Pidev häda kellelgi

Kübe
2 aastat tagasi
Reply to  Noo mis

Paraku selleks, et asjad oleksid tasakaalus ja tingimused kõigile ühesed ongi TÄHTAJAD. Koolis olid ka kodustel töödel tähtajad. Ei teinud, said kahe. Haapsalus aga tähtajad on pigem number paberil. Linn laseb endale pähe kusta ehitajatel ja selle asemel, et kaitsta ona positsiooni ja ka linna raha annavad alandlikult aga aega juurde. See pigem lõhnab korruptsiooni või pahatahtlikkuse järele. Austusest linnaelanike ja oma sõna väärtuse vastu pole haisugi.

nii
2 aastat tagasi
Reply to  Kübe

ja mis sa selle peale teed et kõrgematel positsioonidel inimestele tähtajad ja paljut muud ei loegi? tänavatel oleks pidanud rahvas olema juba aastal 2000, rahvas täiesti kadunud kant juba, kama kaks mis toompeanikud ja igasugu linnapead ja riigihanke võitnud käpardfirmad teevad

oled
2 aastat tagasi
Reply to  kodanik 66

Pooletoobised, jah, ei oska millestki lugu pidada ega tõelist olukorda tunnetada. Saad aru, et aeg ei lubanud hankeid õigeaegselt toimida mitte kusagil? Nii jääb kauaks. Aga ega ügaüks ei saagi asjadest aru, pole ka vaja.

lihtne.
2 aastat tagasi
Reply to  kodanik 66

s*tasti tehtud riigihankeline töö on, peaks rahval endal olema lubatud firma kohtusse anda. linnaisad ju firmade taskus ja tutkit teha saavad

Haapsalu ehitus minister
2 aastat tagasi

Ei valmi siin midagi!
Enne tuleb uus valitsus 🙂

Kohalik
2 aastat tagasi

Kas tuleb siis õpetajaid ka juurde?
Nüüd ju laste arv klassides kasvab

Kle
2 aastat tagasi

Mida vinguda, teinud ise midagi kiiremini. Saab valmis mil iganes aga saab ja lastele ilus uus kool.

Kübe
2 aastat tagasi

Vot see on tase ehituses. Ainult pea aastaga tähtajaga üle lennata.

lugemus
2 aastat tagasi
Reply to  Kübe

Kaks täiesti erinevat asja on tähtaja ületamine ja tähtaja pikendamine või selle taotlemine. Proovi lugeda paar korda veel ehk mõistad. Kui ei, siis nii ongi.

Kübe
2 aastat tagasi
Reply to  lugemus

Mõistan väga hästi. Tähtaeg on see kui objekt peaks valmis olema. Ületamine….ok 1 kuu…juhtub. Pikendada võid oma pangalaene. 6 kuuga mööda panna alla aastase lepinguga ….see on kõrgem tase. Mitte leppetrahve selle eest sisse nõuda on linna raha kuritavitamine. Peatänava ja kooli trahvide eest saaks mõnele tänavajupile uue asfaldi äkki? Sellele ei mõtle ilmselt keegi….

koolijuts
2 aastat tagasi
Reply to  Kübe

Olen sinuga täitsa nõus. Milleks korraldatakse hankeid, kui nendest ei osata kinni pidada? Üheks oluliseks hanke tingimuseks on tähtaeg. Olen 100% kindel, et suurem osa pakkujatest järgis täpselt pakkumistingimusi ja nad arvestasid tähtajaga ja ka sellega, et meil on neli aastaaega. Tähtajaga arvestamine tähendab tähtsat arvestust tööjõu osas. Haapsalus on aga saanud tavaks, et tellija (linnavalitsus) ei tea nendest tähtaegadest mõhkugi, see aga annab ehitajale julguse raha juurde küsida. Küsiks selle peale, miks algkooli ehitusel talvel tööd seisid? Võinuks ju köetud ruumides sisetöid teha. Olen kindel, et 01. septembril k.a. algkooli hoones avamisaktust veel ei toimu, sest ehitaja annab selleks… Loe rohkem »

K.s
2 aastat tagasi

Kui nüüd ainult kõrge veetase,ehitusmaterjalide hinnatõus või igikestev talv Bauestile kaikaid kodaratesse ei hakkaks loopima… Siis äkki ehk saabki valmis…

minugi pere ootab
2 aastat tagasi
Reply to  K.s

Irooniast vaevalt, et abi on. Ajad ongi erakordsed ja maailm on muutunud igaveseks. Rahulolematud poleks ise sedagi suutnud ja küll maja ka valmib. Olen kindel.