Aimar Ventsel: kas venelased on Vene meedia vangid?

Aimar Ventsel

Alustuseks peaksin märkima, et kui räägime Venemaa elanikest, siis räägime venelastest.

Venemaal ei ela ainult venelased, ehkki venelaste osakaal Venemaa elanikkonnast on umbes 75 protsenti. Ja venelased ei ela ainult Venemaal. Kõik inimesed, kes elavad väljaspool Venemaad ja räägivad esimese või emakeelena vene keelt, pole aga tingimata venelased. Saan aru, et pikka ja lohisevat väljendit „venemaalane“ on ebamugav kasutada, aga see peegeldab asjade olemust kõige paremini. Niisiis, kas võime väita, et Venemaa elanikud, hoolimata etnilisest, kultuurilisest, religioossest või rassilisest kuuluvusest, on Venemaa riigikanalite propaganda ohvrid? Seoses sõjaga Ukrainas on vast igaüks kohanud väidet, et venemaalased/venelased on Venemaa propaganda poolt räigelt ajupestud, aga nad ei saa midagi teha, sest riiklikud meediakanalid ja eriti televisioon on nende peamine infoallikas. Seega, tegemist on olukorra ohvritega, kel pole nagu valikut.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Hea on maailmas elada kui maailmapilt on must valge ! Kahepalgelisus,topeltmoraal,mõtlemise loidus, mõtestatud arutelu puudus jne. on kõik sellega seletatav.

krõmpsluu
2 aastat tagasi

Venelane elab venemaal aga see vaht mis meil siin ulbib on tiblad ja see on pigem elukutse kui rahvus.

Külamees
2 aastat tagasi

Enamus inimesi on tänapäeval mingi meedia mõju all. Meil suurem jagu usub liberaalset meediat, et elame paremini kui kunagi varem jne. Seda, et meie rahvastik kidub – niigi vähesest juurdekasvust suurem jagu saab lumehelbekesteks kasvatatud, resurssidest laialdase lääneliku eluviisi ülal pidamiseks on maailmas kitsas käes, loodus on suuresti saastatud, mullad degradeeritud, mikroplast jõudnud kõikjale enamus ju ei usu. On sellest kuulnud, aga loodavad muinasjuttude peale, et kohe tulevad mingid müstilised tehnoutopistlikud lahendused ja kõik laabub ja mugavustsoonist ei pea väljuma. Müüdid ja pärimused jutustavad, et suur kurjus on alati olemas, aga rahuaegadel kusagile mäe sisse kinni pandud. Aga kui inimesed… Loe rohkem »

Hea Okkupant
2 aastat tagasi
Reply to  Külamees

On inimesi, kes on sündinud sõdalastena, neil on lihtsalt igav elada nagu kõigil teistel, pole tähtis rahvuse järgi. Reamees Ukraina sõdur saab 3400 dollarit päevas komandörid natuke rohkem. See on hea raha. Muidugi hindab tark inimene oma elu kallimalt, argpüks istub kodus, ja sõja palgasõdurite jaoks on see eluviis.
Kõik on lihtne..

naine
2 aastat tagasi

ajupesu toimub juba maast madalast….räägitakse mingist nähtamatust vaenlasest, kes kohe-kohe ründab, õpitakse patriootilisi laule, selle asemel, et laulda üks ilus laul emale, võideldakse mingi idee eest ja inimene jääb seal riigis teisejärguliseks. Kui lapsest saadiks seda juttu kuulata, kinnistub see ikka korralikult pähe ja inimesed ei oskagi arvata, et asjad võivad ka teisiti olla…..

Hea Okkupant
2 aastat tagasi

Asi pole meedias. See on lihtsalt see, et inimesed pole koobastes elamisest saadik muutunud. Viha, kadedus, alatus-kõik, nagu iidsetel aegadel

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi
Reply to  Hea Okkupant

Ära ole rumal!