Läänemaale on jõudnud ligi 120 sõjapõgenikku

Kolmapäeval saabusid Promenaadi hotelli kuus Ukraina sõja eest pagenut, neil aitas asju sisse kanda vabatahtlik Heiki (paremal).

Läänemaale on jõudnud üle saja Ukrainas toimuva sõja eest pagenud inimese, praegu on neil pudelikaelaks ajutise kaitse ehk aastase elamisloa saamine.

Haapsalu aselinnapea Kaja Rootare ütles, et läbi kaitse saamise laienevad põgenikele ka Eesti pere- ja toimetulekutoetused ning neil on võimalik asuda tööle ja saada kooli- või lasteaiakoht. Rootare ütles, et seetõttu on praegune sotsiaalkindlustusameti hankega hotellidesse paigutamine põgenike jaoks oluline. Hange näeb ette ka kolm korda päevas toitlustamist.

Haapsalus saavad sel moel põgenikke 30 päeva majutada Fra Mare, Promenaadi, Hestia ja Kongo hotell. Kui 30 päeva läbi saab, majutab linn põgenikud korteritesse. Rootare sõnul on linnavalitsuseni jõudnud Pagulasabi kogutud info võimalike üürikorterite kohta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
31 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eduard
2 aastat tagasi

Venelased söövad seda sitta kuus põlve.

Vladimir Mutin
2 aastat tagasi

Surm vene okupantidele 💀💀💀

Voll
2 aastat tagasi

kõige suuremad kisajad ja näpuga näitajad panevad esimese paugu peale jooksu ainult kaks rida järel

Külamees
2 aastat tagasi

Siin arutatakse, et miks maale ei saadeta põgenikke. Aga egas meil pole enam kolhooside ajad, siis oli maal taristud ja inimesi kes oleks võimelised vastuvõttu ja elu neil korraldama. Ka talusid oli rohkem. Nüüd on meil efektiivne põllumajandus. Pole inimesi ega hooneid kus seda korraldada.

Mats
2 aastat tagasi

Kaardilt paistab,et sõda käib ainult Ukraina ääre-aladel v.a. pisut Kiievi suunal.Miks nad kesk-ukrainasse ei põgene vaid ikka euroopasse trügivad.Küll me nendega siin varsti veel vilet ja vatti näeme.Ja ikka nagu slaavlsstele kohane peavad kõik ikka elama linnas,maal on tühje kortereid jalaga segada.

ZZZZZ
2 aastat tagasi
Reply to  Mats

Kui Ukraina ei suuda enam vastu pidada, siis järgmisena põgeneme hullu kagebeežniku eest meie, küll sa jooksed ise elu eest, kui pommitatakse

Pluuto
2 aastat tagasi
Reply to  ZZZZZ

Kuhu sa jooksed omalt maalt? Võitle vastu,mitte jookse kargu.

HHG
2 aastat tagasi
Reply to  Pluuto

Aga võitlevadki nad ju vastu, siia saabuvad vaid naised ja lapsed või siis vanurid, kes võidelda niikuinii ei suuda. Kusjuures ka paljud naised, eriti lastetud, on samuti meeste kõrval vantide vastu võitlemas. Ma tahaks näha sinusugust minemas kapa kohilasse varju kui tallinnat pammitatakse. Teie vantide rakettide täpsus on üldteada, 100 km plus siia sinna on normaalne tolerants.

Pluuto
2 aastat tagasi
Reply to  Mats

Öige,miks neid maale ei viida? Ikka hotelli ja rahvas maksab kulud. Kelle nõusolekuga neid hotellidesse pannakse kui riigi külalisi? Sisemaa seal tühi. Harigu oma maad ja elagu seal..Vaid ääre aladel taplevad jõugud. Nüüd piirid lahti paradiisi Euroopasse. tulge kõik!!

Majaomanik
2 aastat tagasi

Hotellide ja muude majutusasutuste omanikud saavad nüüd vähemalt teenust pakkuda ja oma põhitegevusega jätkata.

Pluuto
2 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

Kes maksab nende teenuste eest-sina ise ja kogu eesti rahvas!!!

Za mir
2 aastat tagasi

Millal punamolkuste ausammas Haapsalu kesklinnast koristatakse?!

Logistik
2 aastat tagasi
Reply to  Za mir

Eks nad raisad tulevad siia 9.mail jälle lällama. Hakkavad meid siin denatsifitseerima, kui ukrainlastega valmis saavad. Aga Haapsalus nad selle denatsifitseerimisega ehk leebemad, siin peaaegu pool linna nõukogude solbakate tehtud, paljudel Haapsalu eestlastel vanaisad ivanovid, petrovid, sidorovid. Praegu kõik suured lugupeetud Haapsalu kodanikud

Kummaline maailm
2 aastat tagasi

Hädasolijaid tuleb aidata, selles pole kahtlust. Samas oleks huvitav teada, kui palju see eesti rahvale maksma läheb ning millised projektid vms jäävad seetõttu ellu viimata.

vanaema
2 aastat tagasi

Küll avaldatakse ka see palju miski maksma läks, kuid praeguses olukorras pole sel küll erilist tähtsust. Jäägu mis tahes projektid meil olemata, kuid meil on RAHU, elu jätkub ja kui on ELU , küll siis ka edasi toimetada saab. Aitame kuis saame ja suudame, kohutav on lugeda kuidas sõjas inimesed surevad-jäsemed rebitakse plahvatustega küljest, nad jooksevad oma koduhoovides lihtsalt verest tühjaks.Ühegi rahva vanurid kes sõja jalust pageda ei suuda ei tohiks surra nii–see on õudus, julm, ebainimlik elust lahkumine
Kas tõesti on ÜKS POOLEARULINR inimene selle kõik tekitanud

Jaan
2 aastat tagasi
Reply to  vanaema

Seda tekitas jah üks hull kuid vaadake, milline on selle hullu pooldajate armaada. Ka meil Eestis on neid pea veerand rahvast kes ikka vaatavad moskva poole.Ja ega siin Haapsaluski neid vähe pole.

ohohh, Haapsalus??
2 aastat tagasi
Reply to  Jaan

Tahaks kohe päriselt teada!!
Mul on vist vedanud, pole ühtki puutinimeelset kohanud, kuigi liigun palju ja suhtlen palju

Pamp
2 aastat tagasi

Pole ma sind liikumas näinud , muidu oleksid ammu juba jooksnud kodu poole …..

Pluuto
2 aastat tagasi
Reply to  vanaema

Põgenevad noored, kes jätavad omad vanad saatuse hooleks! Noorte koht oleks seal nende vanade kõrval ja kaitsmas oma kodumaad?

En.
2 aastat tagasi

To Kummaline maailm: Võib olla jääb (kesk)koolimaja Kuuse tänaval maani maha lammutamata ja uus koolimaja asemele ehitamata, Viigi kool ja lapsed saavad praeguses kohas edasi õppida, Raudtee tn. jääb remontimata (ei tea miks aga see tundub isegi naljakas, vabandan!), Metsa tn. alguse remont lükatakse edasi. Ehk ei tule isegi hiigeltuulikuid Risti taha metsa, sest tsemendi tootmine on ülimalt energiamahukas (energia nüüd ülikallis)?

Küsimused
2 aastat tagasi
Reply to  En.

Ei saanud aru??? Et kõik jäägu tegemata?? Peatänav ka. Hea,et erakonnad leppisid kokku sihitu põgenike sissevedamise suhtes. On see juba äriks muudetud? Riik maksab hotellipidajatele kinni? Või raha Euroopast? 100000 on ikka liig,mis liig 1 milj.riigi jaoks!

Elanik Kastan
2 aastat tagasi
Reply to  Küsimused

Sotsiaalkindlustusamet maksab hotellipidajatele kinni kogu selle lõbu.

Sass S
2 aastat tagasi
Reply to  Elanik Kastan

Aga mis saab kuu pärast .

Kummalisele maailmale
2 aastat tagasi

Ei tasu nii väiklane olla.
Võib juhtuda, et oled ise ühel hetkel põgenik.

Sass S
2 aastat tagasi

Liigne agarus on …….. ! Eesti vanasõna .

to Sass S
2 aastat tagasi
Reply to  Sass S

Mida sa ogaruseks pead? Põgenike abistamist?

Sass S
2 aastat tagasi
Reply to  to Sass S

Eks aeg näitab .

Kummaline maailm
2 aastat tagasi

“Ei tasu nii väiklane olla” ???
Kirjutasin ju: Hädasolijaid tuleb aidata

Pluuto
2 aastat tagasi

Kuhu sa pgõened omast kodust??!!

Laine
2 aastat tagasi

Eesti rahvale läheb see maksma ka meie ministrite järjekordse palgatõusu.Nemad on ju meil kõige rohkem abi vajavad.

Pluuto
2 aastat tagasi

Se pole abi kui rahvas omast maast minema jookseb ja teiste lauale sööma tuleb.