Hirmus Antsu lugu saab suveks lavaküpseks

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Armastus ei hooli keerulistest aegadest: Janek Joost Hirmus Antsuna ja tema väljavalitu (Laura Lind). Foto: Mats Õun

Armastus ei hooli keerulistest aegadest: Janek Joost Hirmus Antsuna ja tema väljavalitu (Laura Lind). Foto: Mats Õun

Aastase viivituse järel esietendub juunis Koonga vanas vallamajas lavastus end Lõuna-Läänemaa metsades varjanud legendaarsest metsavennast Hirmus Antsust.

„Me töötame sellega jah,” ütles lavastaja Raivo Trass Lääne Elule. Lavakujundus saab valmis juba aprillis, mais algavad proovid Koongas Pikavere vallamajas, kus juunis antakse kümme etendust.

Metsavennalugu „Ai, velled…” pidi esietenduma mullu suvel, kuid lükkus koroonapiirangute tõttu edasi. Tükk ise on lavastaja sõnul sellega pigem võitnud – teksti autor Urmas Lennuk on selle ümber ja ajalootäpsemaks kirjutanud, aga ootamatult on pööranud ka aeg ise. Hirmus Antsu lavastus viib vaataja ülikeerulistesse ja traagilistesse 1940.–1950. aastatesse. „Ai, velled…” on lugu inimestest, kes jäid jalgu ajale, kus nähtamatust peidusolekust sai kangelastegu. See on ka lugu valikutest – ühtaegu nende võimalikkusest ja võimatusest, kurjast ajalõksust, kus valik on tähtis, kuid pole võimalik valida.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments