Kiik: nakatumiste langust on oodata juba lähiajal

BNS

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik. Foto: Malle-Liisa Raigla

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik märkis kolmapäevasel pressikonverentsil COVID-19 hetkeolukorra kohta, et nakatumiste langus pole enam kaugel.

„Euroopa on nakatumistes niinimetatud platool või kerges languses, mis on positiivne uudis. Meie piirkonnas oleme tõsi tõusuteel, kuid see murdepunkt on juba lähiajal,” arvas Kiik.

Kiige hinnangul on langust ette näha juba selle nädala lõpus või uuel nädalal.

„Täna, kui vaatame seitset viimast päeva, siis tõusukiirus on selgelt raugenud. Liigume õiges suunas. Oleme veendunud, et see murdepunkt on sel või järgmisel nädalal. Sarnast trendi oleme näinud ka teiste riikide puhul – Prantsusmaa ja Taani näitel, Inglismaa ja Põhjamaad,” rääkis Kiik.

„Samal ajal haiglate koormus nii kiiresti ei muutu, kuigi mõnevõrra on vähenenud ka raskete haigete hulk,” ütles Kiik.

Kiige sõnul on vähenenud ka haiglaravi vajavate inimeste haiglapäevade arv ehk varem 10-11, siis praegu kaheksa päeva. „See on ikkagi vaktsineerimiste tulemus. Vaktsineerimine on elu ja tervise kaitseks ning parim võimalus end raske haigestumise eest kaitsta,” selgitas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Madis
2 aastat tagasi

Peaministril pole püksis mune? 😍 🥰 😍

Politoloog
2 aastat tagasi

Millal siis, selgeltnägija kiik, kesarite poliitikast lahkumist on oodata?

Ootame uut valitsust
2 aastat tagasi
Reply to  Politoloog

Ja võtke need saamatud oravad ka kaasa!!!

Maakas
2 aastat tagasi

Kas selline teave on mõnes valitsuse dokumendis kirjas? On juba väga veider, kuidas Kiik jt täpselt, vahel lausa kuupäevaliselt, teavad, millal algab uus laine ja kui palju nakatunuid mingil ajahetkel olema hakkab. Maailmas on asju, mida ei saa eriti täpselt ette ennustada ja viiruste levik on üks neist. Aga paistab, et meie valitsus saab.

Mõte
2 aastat tagasi

Nad ei saa enam edasi valetada või on oravad saanud selgeltnägemise võimed 😃

lugeja
2 aastat tagasi

Selles lauses võib näha partei otsust 🤣

113
2 aastat tagasi

muidugi hakkab langema ,varsti pole lihtsalt kedagi nakatuda .kõik on juba nakatunud või läbi põdenud .selgeltnägia kiiiiiik