Vassili Otškalenko vabadusse pääsemine selgub aasta lõpuks

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 7

Malle-Liisa Raigla fotod

Kolmapäeval kuulas Harju maakohus üle pedofiilist lapsemõrvari Vassili Otškalenko, kes soovib enne tähtaega vabadusse pääseda. Kohus avaldab määruse Otškalenko vabastamise kohta aasta lõpuks.

Vangla ja prokuratuur Otškalenko vabastamist ei toeta. Lisaks on enam kui 3000 inimest andnud tema enne tähtaega vabastamise vastu allkirja.

Otškalenko ütles tõlgi vahendusel kohtule, et teab, et temast on kirjutatud palju ajaleheartikleid ja tehtud telesaateid, kuid tema meelest on see kõik ülepaisutatud ja tekitanud paanikat. „Tõestan, et hirmud pole tõelised. Tõestan, et isegi selline kurjategija nagu mina võib muutuda ja elada ühiskonnas normaalset elu,“ ütles Otškalenko.

Otškalenko sõnul on talle mitu korda võimalusi antud, sest esmalt mõisteti talle surmanuhtlus. Ta rääkis kohtule, kuidas ta istus neli aastat surmamõistetute kambris. „Ööd ja päevad ootasin, et mind lastakse maha,“ meenutas mees. Nagu Otškalenko kohtule ütles, tegi riik talle kingituse, kinkis elu. „See on suurim kingitus mulle,“ ütles ta.

Kingitustena loetles mees veel võimalust olla avavanglas ja teha tööd ning võimalust enne tähtaega vabaneda. „Riik annab mulle võimaluse oma elu nullist alustada,“ ütles Otškalenko.

Ta tõdes, et vabadusse pääsedes tuleb elu alguses raske, sest pingeid ja surveid on palju. Ta lubas, et vähemalt alguses ta ilma tungiva vajaduseta kodust ei lahku. Kolida plaanib Otškalenko Puiatu külla Vainu tallu, kus elab tema kasuisa. Maja kuulus varem Otškalenko praeguseks surnud emale. Samuti on tal plaanis esimese asjana endale töö leida. Praegu töötab Otškalenko jäätme

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi
2 aastat tagasi

30 aastat vanglas olles oleks pidanud leidma aega vähemalt keele selgeks õppimiseks. Sellise koht ei ole vabaduses!

murru
2 aastat tagasi

laager tuleb tööle panna ja suvitajad meie vanglates sinna adapteerima saata, kuidas nad muidu äkki rantjee elult tööellu lähevad ja ka nende ülalpidamine rahva arvelt tuleb lõpetada, kõrged lasteaia tasud pigistavad emadel hinge kinni, aga siin pansionaadi laadsed tingimused kaabakatel. kuhu me selle jevroopa väärtustega jõudnud oleme.

Mihhael
2 aastat tagasi

Need telesaates osalenud kaks härrat on muidu ausad mehed 🙂 ? Kange isu oli saatesse minna, aga…

kolla
2 aastat tagasi

Palju kirutud Venemaal kiideti üleeile heaks seaduseelnõu millega psnnakse kõik pedofiilid eluks ajaks vangi.Oleks aeg ka meil sellest aru saada,et ENDISI pedofiile ei ole olemas.

Lehm
2 aastat tagasi

Ta nii vana
Käed värisevad
Ei suuda ta kellelegi midagi teha

Murelik lapsevanem
2 aastat tagasi

….Kohtunik Tatjana Bogdanova uuris Otškalenkolt…… kõik kenad meie Eesti inimesed!

juku
2 aastat tagasi

Ma tõestan, et isegi selline kurjategija nagu mina võib muutuda ja ühiskonnas elada normaalset elu,“ ütles Otškalenko.

Sa ei jõua siin midagi tõestada!

istu edasi
2 aastat tagasi

saad vähemalt elus olla niiviisi. usu, inimesi on palju kes su tehtu eest munepidi oksa tõmbavad. tahad sellist lõppu siis taotle edasi

Vastuolu
2 aastat tagasi

Koroona puhul paneme kõik kinni, et kõiki kaitsta, kuid nüüd laseme ohuallikad lahti?

Pamp
2 aastat tagasi

No mis vabadusse pääsemine! Kuritegu on tehtud ja ohvrid said alla kümne aasta siin ilmas elada. Pealegi tappis ta ohvrite sündimata lapsed, mis peaks veelgi raskendav asjaolu olema. Ainuke põhjus, miks teda vabastada on, et keegi talle piinaval viisil otsa teeks.