Läänemaa haigla avab taas koroonaosakonna

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Läänemaa haigla. Foto: Arvo Tarmula

Koroonaviiruse tase on tõusmas kõikjal Eestis, ka Läänemaal ning selle tõttu avatakse haiglas taas koroonaosakond.

“Ilmselt peame lähipäevil avama,” ütles Läänemaa haigla ravijuht Alge Vare täna ennelõunal.

Täna ennelõunal oli haigla erakorralose meditsiini osakonna (EMO) valvetuppa paigutatud kaks koroonahaiget, et nad teisi EMO patsiente ei nakataks. Nad on Vare sõnul nn esmased, neil pole varem COVID-19 viirusega nakatumist tuvastatud.

Millal koroonaosakond taas avatakse, see polnud täna ennelõunal veel selge.

“Me hakkame jälle tasapisi pihta. Tavaliselt algame kaheksa kohaga, kuni 18 voodikohta on meie võimekuse piir,” ütles Vare. “Püüme hakkama saada.”

Eilse ööpäeva jooksul analüüsiti 116 läänlase koroonaviiruse teste, millest 16 ehk 13,8% olid positiivsed.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 606. Läänemaast kõrgem on näit vaid Tartumaal (868,8) ja Pärnumaal (612,6). Madalaim on näit Hiiumaal (279,1). Eestis keskmiselt on näit 586,17.

Kokku on Eestis surnud 1895 koroonaviirusega nakatunud inimest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mart
2 aastat tagasi

Omrikon ründab kuni uue aastani siis peaks tuleb 2 päeva rahu ja vaikust ja siis …..ohhjahhh Omrikon.Loodan et inimesed saavad aru ja teevad kiiresti kolmanda doosi sest neljas doos on ootel aga tappev viirus ei oota kedagi,ta ründab!

K.s
2 aastat tagasi
Reply to  Mart

Ega ma ka aru saa miks see kaja kamp ainult kaheks päevaks viiruse paljunemise seiskas….Aga loodan parimat ja küll nad ükskord ikka vastutusele võetakse…

olen
2 aastat tagasi

Jõuluks ikka koju!