Rongiga saab Rohukülla 2028. aastal

Lääne Elu

info@le.ee

Praegu saab rongiga Tallinnast Turbani. Foto: Arvo Tarmula

Kooskõlastusringile saadetud raudtee arendamise tegevuskava järgi valmib Rohukülani viiv raudtee 2028. aastal. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hinnangul saaks töödega ka paar aastat varem lõpetada, kuid see nõuab poliitilist otsust ja lisaraha, vahendas ERR.

Tegevuskava järgi hakatakse Risti-Rohuküla raudteelõiku ehitama alates 2025. aastast. Haapsallu, aga ka sealt edasi Rohukülla jõuaks rong selle plaani järgi 2028. aasta lõpuks.

„See sõltub kõik rahastusotsustest. Põhimõtteliselt on võimalik hakata ehitama ka aastal 23 ja jõuda aastal 26 Rohukülani. Et ehituslikult on see ka võimalik. Aga see eeldab valitsuse otsust, et on võimalik sellele rahastust leida ka varem,“ rääkis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi raudteetalituse juhataja Indrek Laineveer.

Haapsalu volikogu esimees, keskerakondlane Jaanus Karilaid usub, et tegevuskavasse võiks kirjutada siiski hoogsama eesmärgi. „Me tahaksime tõsta seda ambitsiooni taset. Eeldused ja tõenäosused suurenevad kohe, kui me vastavates dokumentides ja tegevuskavades näitame ära sellise selgema eesmärgi, et mitte 28, vaid 26, ütles Karilaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mats
2 aastat tagasi

sellele “rail baltikule” ja rahad meie raudtee ehitusse oleks suur tõuge kohalikku arengusse!!!

mis
2 aastat tagasi

seal teha, järgmisena võiks rong hakata käima noarootsi

Majaomanik
2 aastat tagasi

Tublid Karilaid ja Sukles. Omate rahva mandaati.

einoh
2 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

majaomanikel on muidugi hea meel- rong tõstab ju automaatselt raudteeäärse kinnisvara hinda- kus mujal saab rongi kolina järgi kellaaega arvata?
Ja mul on ka hea meel, et rong ikka Rohukülasse välja loksub- lõpuks ometi lüüakse ka Paralepa parkmetsa kirves ja kopp korralikult sisse.

Noor penskar
2 aastat tagasi
Reply to  einoh

Huvitav,kui madalaks on Nõmme,Saue,Hiiu,Pääsküla jne kinnisvara hind langenud???

eks
2 aastat tagasi
Reply to  Noor penskar

loe lehest, aga sa pole seal elanud, rongid kolistasid ,

hommikust õhtuni, eriti paldiskisse minevad kaubarongid, kogu aeg lambid laes värisesid, eriti öösel, hea und

Mati
2 aastat tagasi

Viisteist aastat saab varsti täis sama hobuse seljas ratsutamisest. Ratsanikud on ikka samad. Hobune tuleks varsti välja vahetada.

Kuli
2 aastat tagasi

Ei sobi. Soovin otsa kärdlasse. Kirjutage projekt valmis. Hakkame iga aasta nüüd heltermaal rongi ootama.