Hannes Rumm: meie murtud tiivaga lind

Hannes Rumm

Keskkonnaminister Tõnis Möldri ametist lahkumist käsitleti kui üht poliitikut tabanud isiklikku saatuselööki, mis on ainult tema ja tema kodupartei probleem.

Sama juhtus vaid veidi varem kultuuriminister Anneli Oti lahkumisega. Kuigi lahkumise põhjus oli ministri ametialane läbikukkumine, õnnestus Keskerakonnal teha sellele suitsukatet jutuga ebaõiglastest rünnakutest, mis ministrit tema vaktsineerimise teemal tabasid.

Viimastel aastatel on aeg-ajalt ikka kombeks kurta, et riigikogu liikmete tase ajapikku aina langeb. Ei vaidle vastu, aga minu meelest on probleem palju tõsisem – ajapikku aina langeb ka ministrite professionaalne tase. See on aga palju ohtlikum, sest ministrite otsustel või otsustamatusel on Eesti igapäevaelule märksa vahetum mõju kui seaduste kvaliteedil.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Mis see erakond siia puutub see on tegelik kogu meie poliitika allakäik alates Andruse ajast st. kahepalgelisus,topeltmoraal ja laus valetamine paljudes küsimustes.Võib sõimata ühtesid kremlimeelseteks teisi lihtsalt petturiteks aga tegelikkuses on nad kõik endised kes omal ajal pugesid Moskva ees aga nüüd üksteist ületrumbates Brüsseli ja Washingtoni ees !
Seega vahet pole missugune erakond -vahet pole kas Siim,Andrus või Helme jne.

Hellat
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu Toomas

See kõik oli enne Ansipit ka.

Kummaline maailm
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu Toomas

Kui panna siia võrdluseks kõrvale mõni totalitaarne režiim, siis polegi meil olukord kõige hullem. Oleme saanud täpselt selle valitsuse, mille ise endale valisime.

Aus valija
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu Toomas

Ära pane seeni ja kapsaid ühte purki!
Ekre on eestimeelne ja aus, mõtleb ka inimestele.
Mida ei saa öelda praeguse koalitsiooni kohta.

Ootame uut valitsust
2 aastat tagasi

Kuule vaata, mis erakonnast ministrid on!
vargaerakond, korruptsioonirakond, reeturerakond
Seal polegi ühtki väärikat inimest, rääkimata ministrist!