Galerii: Tiit Madisson maeti Lihula kalmistule

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 50
Tiit Madissoni põrm sängitati Lihula kalmistule kurikuulsa mälestussamba kunagise asukoha kõrvale. Foto: Urmas Lauri

Urn vastuolulise poliitiku Tiit Madissoni tuhaga maeti 2. septembril Lihula kalmistule.

Aastatel 2002-2005 oli Madisson Lihula vallavanem. Tema algatusel püstitati 20. augustil 2004 Lihulasse monument Teises maailmasõjas Saksa armees teeninud eestlaste mälestuseks. Monument sai hiljem tuntuks Lihula sambana. 2. septembril võeti see Juhan Partsi valitsuse korraldusel maha ja viidi ära. Madissoni urn sängitati sambaaseme kõrvale.

Madissoni (4. juuni 1950-21. juuni 2021) mälestusteenistuse pidas Poola katoliku preester isa Tomasz Materna. Madissoni mälestuseks võtsid sõna sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) asutaja ning juhatuse esimees Varro Vooglaid, riigikogu liikmed Ruuben Kaalep ja Peeter Ernits (EKRE), Lääneranna vallavanem Andres Hirvela jt.

Vooglaid SAPTKi nimel lubas hoolt kanda selle eest, et Madisson saab mälestuskivi.

Madissoni ärasaatmisel lehvisid EKRE noorteühenduse Sinine Äratus, Eesti Leegioni Sõprade klubi, Põliseestlaste Rahvaerakonna ja Eesti lipud.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
EKRE
2 aastat tagasi

Puhka rahus, murdumatu mees!

Päris ime, et liberaalne LE seda kajastab.

lihula
2 aastat tagasi

sammas tuleks asetada Tiidu kalmule, sealt seda ükski kõverkaelne kommunist küll ei julgeks kõrvaldada ilma hauarahu rikkumatta