Nädalavahetusel on ilm ettearvamatu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vikerkaar Rohuküla sadama kohal. Foto: Urmas Lauri

Vikerkaar Rohuküla sadama kohal. Foto: Urmas Lauri

Nädalavahetusel jääb Eesti madalrõhkkondade mõjuvälja. Edela- ja läänevool kannavad meile niiskust juurde. Ebapüsivas õhumassis areneb mitmel pool rünksajupilvi, mis annavad hoovihmasid, püsib äikeseoht. Ilm on tuulisevõitu. Päevased temperatuurimaksimumid tõusevad napilt +20 kraadist kõrgemale ja öiseid miinimumid jäävad 11…19 kraadi vahemikku.

“Uue nädala alguse ilma osas lähevad mudelite arvamused hetkel lahku. Mitu mudelit näitavad, et Eestisse võib jõuda lõunatsüklon ühes tugeva laussajuga. Antud juhul näitavad mudelid, et see tsüklon liigub üle Kagu- ja Ida-Eesti Peipsi järve taha. Sellisel juhul on oodata vihma kõige rohkem Ida- ja Kagu-Eestis, lääne pool aga oluliselt vähem,” vahendas sünoptik Kairo Kiitsak oma sotsiaalmeediapostituses.

Samas on ka neid ilmamudeleid, mis näitavad, et see pööris läheb üldse kagupiiri tagant mööda, aga päeva peale võib areneda kohapeal lokaalseid hoovihmapilvi. “Pöörise liikumistrajektoor on veel ebakindel ning vajab järgnevatel päevadel jälgimist, täpsustame seda jooksvalt. Väikenegi kõrvalekalle lääne või ida poole tähendab teistsugust ilma,” nentis Kiitsak.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
2 aastat tagasi

Arvestades meie ilmatarkade võimekust ja taset on see pagana ilm kogu aeg ettearvamatu ! Jälgige mõnel õhtul erinevatelt telekanalitelt tulevaid ilmateateateid ja saate aru milline posimine see ilmaennustus on. Kui muidu öeldakse kolm eestlast siis on viis erinevat arvamust aga teles on asi paremini – kolm kanalit ja kolm suhteliselt erinevat arvamust !

Sünoptikud
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

Ikka midagi teavad aga need vanamehed- ilmatargad, kes seapõrna pealt ennustavad, oskavad öelda ainult seda, kas hetkel on suvi või talv. Kõik muu täpsem on siiani mööda läinud. Aga ennustamist nad ei mõtlegi lõpetada. Jõudu!