TAFF:festil oli publik täiesti õnnelik ja vaba

Andra Kirna

andra@le.ee

TAFF:festi õnnelik publik. Foto: Arvo Tarmula
TAFF:festi õnnelik publik. Foto: Arvo Tarmula

Tänavune TAFF:fest on läbi ning festivali korraldaja Raivo Tafenau nentis, et Eesti on kultuurihuvi poolest kõige vingem paik maailmas.

Tafenau jäi festivaliga rahule.„Vastus on selge jaa! Arvestades sellega, et Pärnus toimus Järvide festival, Lõunas Rally Estonia, Tallinnas tasuta Merepäevade kontserdid, võin öelda, et olen ekstreemselt õnnelik,” vastas ta.

See üllatas ka festivali peaesineja Nils Landgreni perekonda. „Kui nad teada said, kui palju Eestis inimesi elab, võttis neil imestusest silmad suureks, sest igal pool oli meeletult rahvast. Olen täiesti kindel, et Eesti on kultuurihuvi poolest kõige vingem riik maailmas,” rääkis Tafenau.

Festivali kava peegeldas Raivo Tafenau isiklikku maitset. „Sellega peavad paraku kõik leppima. Aga minu muusikaline maitse on väga mitmekesine – ainus kriteerium on see, et pole olemas halba muusikat, on olemas halvasti mängitud muusika,” ütles Tafenau.

Teda üllatas positiivselt Kalle Pilli kvintett. „Selle ansambli kõlaesteetika on täpselt see, mida olen noorusest alates kuulanud. Kaire ja Dagmar ei väsi mind üllatamast, nendest õhkuv vaimustus ja musikaalsus on nii nakkav, et sobiks TAFF:festi kaubamärgiks,” arvas korraldaja.

Tafenau meenutas publikult saadud komplimenti: „Meid tänati, et oleme loonud lõpuks ometi festivali, kus saab end tunda täiesti õnnelikuna ja vabalt.”

Publik sai kaasavõetud tekkide ja toolidega luua enda ümber oma ruumi. „Peale muusika on veel väga palju olulisi nüansse, et mugavustunne oleks täiuslik. Näiteks, mismoodi serveeritakse jooke ja sööke,” selgitas Tafenau.

„Kui minu suurim unistus oleks ruttu rikkaks saamine, siis töötaksin selle nimel, et kasvatada publiku hulk kümnekordseks. Aga kui ma soovin ehitada üles muusikasündmuse, mis on elamuspõhine, õdus ja kvaliteetne, kuhu intelligentsed inimesed tahavad ikka ja jälle tagasi tulla, siis lepiksin just sellise hulga inimestega, nagu meil laupäeval oli,” sõnas Tafenau. Tema arvates selleks, et säiliks võimalus nautida lummavat pianissimot igast platsi nurgast, mahuks lossiplatsile võibolla veel ainult paarsada külalist rohkem.

 

TAFF:fest

TAFF:festi kontserdil linnusehoovis astusid üles Anett, Petteri Hasa & sõbrad, Kalle Pilli Quintet ning GROOVE’n’JAZZ: Kaire Vilgats & Dagmar Oja.

Teisel kontserdil esinesid Ivo Linna & politsei- ja piirivalveorkestri bigbänd, Joel Remmel Trio, Liisi Koikson & Aleksander Paal, Susanna Aaleksandra „Tribute to Nancy Wilson”, duo Kadri Voorand ja Mihkel Mälgand, ning viimasena tänavuse TAFF:festi peaesineja Nils Landgren, kes esines koos Raivo Tafenau bändiga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments