Elektri hind on täna ajaloo kõrgeim

Lääne Elu

info@le.ee

Mastirida on praeguseks juba peaaegu Ristini jõudnud, Kullamaa kandis tõmmatakse mastitele liine. Foto: Urmas Lauri
Kõrgepingeliin. Foto: Urmas Lauri

Päeva keskmine elektrihind Eesti hinnapiirkonnas on täna 108,47 eurot, mis on ajaloo rekordiline hind, kirjutas Postimees.

„Tänane päeva keskmine hind on teadaolevalt ajaloo kõrgeim,” kinnitas Eleringi kommunikatsioonijuht Ain Köster. Ta lisas, et jooksvaid hindu nad ei kommenteeri, sest ei jälgi ega analüüsi iga tunni ja iga päeva hinda.

„Üldiselt võib öelda, et elektrituru hind on nõudluse ja pakkumise funktsioon. Hinda mõjutavad muu hulgas kõrged maagaasi ja kivisöe hinnad, lisaks kõrge CO2 hind,” rääkis Köster ja lisas, et suvi on tavaliselt ka hooldusteperiood, kui osa pakkumisest on turult väljas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
looduskaitsealal elamise rõõmud
2 aastat tagasi

Jääbki tõusma, sest 1/4 on nüüd juba import ja 1/4 on ropu hinnaga rohepeeretajate aktsiisiga elekter.

raamatupidaja
2 aastat tagasi

Kas see ongi tulevikumuusika,tuugenid seisavad ja elekter on hindamatu?

selle
2 aastat tagasi

tõusu poolt on enamus valijaid , kes toetavad kesikuid ja liberaliste ja nende kuritegudele innukalt kaasa elavad, ka hulk riigivargaid kellel raha pole number

?????
2 aastat tagasi

Nii edasi enam ei saa! Inimesed, pead tööle, mida teha?! Sellist hinda ei põhjenda millegiga, lihtsalt kasumiahnus!

Kummaline maailm
2 aastat tagasi
Reply to  ?????

Samal ajal reageerib rahvas kõigile elektritootmise arendamise plaanidele sellise vastuseisuga, et kuku pikali. Äsja oli teemaks Seljaküla tuulepark või meenutame meretuuleparke või tuumajaama. Kohalike vankumatu vastuseisu tõttu tunduvad kõik variandid võimatud. Aga odavat elektrit tahaks…

?????
2 aastat tagasi

Kummaline maailm tõesti, päikesepaneele kõik kohad täis, aga elektri hind aina kogub tuure ja olen kindel, et nii läheb ka nende tuulikute ja tuumajaamadega!

Mhmh
2 aastat tagasi

On tõesti kummaline, et pealtnäha on tuulikute ja muude “roheliste” seadmete toodetud elekter odavam, aga tegelikult ja lõppkokkuvõttes osutub see hoopis kordi kallimaks!!! Asi on selles, et roheenergia on ebastabiilne, see sõltub ilmast. Kui pole tuult (tuulikud ei tööta), on pikalt kuiv ja veetase madal (hüdroenergiat ei toodeta) või on liiga kuum (päikesepaneelid on temperatuuritundlikud ja tootlikkus on madalam), siis on vaja stabiilset elektrit juurde toota, et säilitada pinge ja rahuldada nõudlust. Praegu toodetakse juurde põlevkivist. Kõik toimiks ja oleks kena, kui vaid sellele ei oleks juurde keevitatud seda müstilist CO2 kvooti. Ja vot see on juba omaette kummaline teema.… Loe rohkem »

see eest
2 aastat tagasi

el. börsi spekulandid rõõmustavad papp muudkui tilgub

Vahi nalja
2 aastat tagasi

See kõrge hind muutub iga järgmise aastaga kindlamaks ehk tavatarbija hakkab tundma kliimaneutraalsuse ja EL rohepöörde otsest mõju oma elektriarvel. LE võiks alustada teemas avalikuse informeerimisega, et jõuda tagasi kvaliteetse ajakirjanduse juurde kuivõrd Eesti poliitiline tasand on oma otsustes ebapädev ning on saamati Eesti ühiskonna heaolu kaitsmisel.

see
2 aastat tagasi

riik läheb omadega pe..e