Möödunud nädalal andsid politseile tööd kelmid, vargad ja joobes juhid

Lääne Elu

info@le.ee

Politsei. Foto: Arvo Tarmula
Politsei. Foto: Arvo Tarmula

Nädala jooksul sai Haapsalu politsei 35 väljakutset, alustati seitse kriminaalmenetlust ja 45 väärteomenetlust.

16. juunil alustas politsei kriminaalmenetlust kelmuse paragrahvi alusel, kus kannatanu maksis kauba eest, mida talle hiljem ei saadetud. „Sellised juhtumid on päris sagedad ning kauba tellimisel/ostmisel eraisikute käest tuleks väga hoolikalt vaadata müüa varasemat käitumismudelit ning kahtlaste inimestega pigem mitte tehinguid teha,” ütles Haapsalu politseijaoskonna juhtivuurija Vello Palmits.

Samal päeval alustas politsei kriminaalmenetlust 33-mehe osas, kes Kastani poes möödus kassadest kauba eest tasumata. „Kuna mees pani lühikese aja jooksul toime juba kolmanda pisivarguse, alustati tema suhtes kriminaalmenetlust. Antud tegude eest võib teda oodata rahaline karistus või kuni viieaastane vangistus,” ütles Palmits.

Neljapäeval alustas politsei kriminaalmenetlust asja rikkumise ja hävitamise paragrahvi järgi raudtee- ja sidemuuseumile kuuluva eksponaadi põlengu tõttu. Politseil on praegu kogutud info pinnalt alust arvata, et tegemist võis olla süütamisega. Kõigil, kel võib juhtunu koha olla infot, palume pöörduda Haapsalu politseijaoskonna uurija Küllike Vaski poole telefonil 4732 873 või kirjutada aadressil kyllike.vask@politsei.ee.

Neljapäeval sai politsei teate, et Tamme tänava kortermaja trepikojast on varastatud lukustatud halli värvi jalgratas Drag. Politseile on teada ratta kadumise asjaolud ja soovitab korteriühistutel paika panna, kus ja millistel tingimustel tohib korteriühistu territooriumil oma vara hoida.

Pühapäeval alustas politsei kaks kriminaalmenetlust joobes mootorsõiduki juhtimise eest. „Ühel juhul juhtis 54-aastane mees Haapsalu linnas sõiduautot Peugeot ning kontrollimise käigus tuvastasime tal kriminaalse joobe ning pidasime ta kahtlustatavana kinni,” ütles Palmits. „Teisel juhul juhtis 62-aastane naines Haapsalu linnas mootorsõidukit Peugeot, ei tulnud juhtimisega toime ning põhjustas varalise kahjuga liiklusõnnetuse. Naise kontrollimisel selgus, et ta on kriminaalses joobes ja ta peeti kahtlustatavana kinni.”

Möödunud nädalal olnud 45 väärteost 37 olid liiklusalased, millest 24 juhul ületasid juhid kiirust ja viis juhti olid tarbinud enne rooli istumist alkoholi, ülejäänud olid muud liiklusega seotud rikkumised.

Laupäeval kontrollis politsei autojuhtide kainust. Kokku panid politseinikud puhuma 383 autojuhti ning tabasid ühe joobes juhi.

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ohoh
1 aasta tagasi

33 meest korraga kastani poes vargil ve

Ei saa aru
1 aasta tagasi
Reply to  ohoh

Pühad ju tulekul, siis on alati inimesi rohkem. Mida siin imestada?

Porollo
1 aasta tagasi

Politseiametnikud võiksid neid nn.Eesti Maasika müüjaid põhjalikult puistada…
See on ju ka kelmus ja pettus…
Või maasika puhul see ei kehti??? 😍