Haapsalu saab antigeeni testimispunkti

Foto: Pixabay
Koroonaviiruse analüüs. Foto: Pixabay

Rannarootsi keskuses avab peagi Confido meditsiinikeskus antigeeni kiirtesti testimiskeskuse, kus inimene saab tulemuse teada juba 30 minutiga.

Lisaks Haapsalule avab ettevõte peagi ka testimispunktid Rakveres, Võrus, Kuressaares ja Narvas ning laiendab testimisvõimalusi ka Tallinna kaubanduskeskustes. Testimispunktide laienemine on vajalik, et inimesed pääseksid kergemini suvistele suurüritustele.

„Kuigi nakatumiste arv on tänaseks oluliselt langenud ja võime rõõmu tunda, et ükski suvine festival ei pea ära jääma, tuleb see vastavalt valitsuse juhistele korraldada nii, et tagatud on kõik ohutusnõuded, mille hulgas on ka külastajate negatiivse koroonatesti nõue,“ selgitas Confido testimis- ja vaktsineerimistegevuse juht Liis Ader. „Selleks et nii külastajatel kui ka ürituste korraldajatel oleks mugavam testi teha ning sel moel nii enda kui ka teiste ohutus tagada, laiendame oma testimispunkte suurematesse kaubanduskeskustesse üle Eesti.“

Antigeeni testimise võimalust on Confido seni pakkunud Tallinna lennujaamas, Tallinna Sadama D-terminalis, Paldiski põhjasadamas, Confido kiirkliinikutes ja meditsiinikeskuses ning Pärnus Port Arturi 1 keskuse testimispunktis. Peatselt avatakse uued testimispunktid ka Rakveres ja Võrus: Rakvere testimispunkt avatakse 15. juunil Kroonikeskuses ning Võru testimispunkt 17. juunil Kagukeskuses.

Edaspidi on kavas avada testimispunktid ka Haapsalus Rannarootsi keskuses, Kuressaares Auriga keskuses ja Narvas Astri Keskuses. Lisaks lisanduvad testimispunktid Tallinnasse Viru keskusesse, Kristiine keskusesse ja sadama Koda Parki.

Kui siseruumides ürituste korraldamisel on täna inimeste piirarvuks 600, siis negatiivse PCR või antigeeni testi tulemuse nõudega võib rahvaarvu suurendada 3000ni. Välitingimustes on täna piiranguks 1000 inimest, kuid kui osalejad esitavad tõendi negatiivse testitulemuse kohta, on see arv üheksa korda suurem ehk osaleda saab kuni 9000 inimest.

„Hea meel on tõdeda, et paljud ürituste korraldajad on juba meie poole pöördunud, et aitaksime neil võimalikult sujuvalt testimist korraldada ning tagada seega ka turvaline sündmus. Ürituste külastajate jaoks on lisaks mugavusele tegu ka soodsama lahendusega, kuna ürituse piletiga tuleb kaasa sooduskood, mille alusel saab Confido testimispunktides testi tehtud ja sertifikaadi kätte 17 euro eest. Testi saab teha päev varem mõnes testimispunktis, nii et üritusel kohapeal ei pea järjekorras seisma ja testitulemuse pärast muretsema. Testitulemus tuleb unikaalse QR-koodi kujul, millega saab ka turvaväravatest kiiremini läbi,“ kommenteeris Ader. Testimisest on vabastatud alla 12-aastased lapsed ja erivajadustega inimesed, lisaks need, kes on haiguse läbi põdenud või vaktsineeritud.

Ader soovitab antigeeni testi enne suvistele üritustele minekut kõigile, kel on teiste inimestega palju kokkupuuteid ja kes muretsevad enda lähikondsete tervise pärast. „Antigeeni testid on soodsamad kui PCR testid ja nende tulemuse saab kätte juba 15-30 minuti jooksul. Negatiivne testitulemus annab üritustele minekul või sõprade-sugulastega kokkusaamisel kindlustunde, et inimene ei riski enda lähedaste nakatamisega,“ rääkis Ader.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vanaema
2 aastat tagasi

Üks järjekordne artikkel ajakirjaniku ebaselgete väljendustega, mitte midagi ei informeeri selline kirjutis–ainult segadust tekitab, mida siis testitakse ja mis on asja mõte. Kui seda, palju mul on antikehi, siis mis see teadmine annab, samal ajal võin ju olla nakatunud, ega see, kui mul on mingi kogus antikehi ei ole garantii, et ma ei haigestu enam kunagi ega levita ka edasi.Siit artiklist jääb ainuke saadav teadmine selle piiresse, et üks firma saab kergeusklike kulul teenida. Siit üleskutse, inimesed ärge minge sellega kaasa

Eino
2 aastat tagasi
Reply to  vanaema

Selgelt on kirjutatud: Negatiivne testitulemus annab üritustele minekul või sõprade-sugulastega kokkusaamisel kindlustunde, et inimene ei riski enda lähedaste nakatamisega,

lugeja
2 aastat tagasi
Reply to  Eino

Lp Eino, milline negatiivne testitulemus, kirjutatud on ju ,et kontrollitakse testiga antikehade hulka, mitte seda,kas sul on viirus.Antikehad on neil, kes on läbi põdenudvõi siis kaitsesüstitudJa siit ikkagi küsimus, mida ma hakkan peale teadmisega kui palju mul ja kas üldse on antikehi.Julgen arvata, et ajakirjanik on väljendudes eksinud.

Puppet
2 aastat tagasi
Reply to  lugeja

Loeme uuesti ja teeme endale selgeks, mis vahe on antigeeni ja antikeha testil!

Puppet
2 aastat tagasi

Testi hulgihind on ca 4€

NIMETU
2 aastat tagasi
Reply to  Puppet

Nii vähe maksab, võtan kohe hulgi, kust saab, anna teada.HA ha HAA

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  NIMETU

Maksabki ju nii vähe. Mis siin naljakat on. Lõplik hind tarbijale on suurem, sest vahendaja ja laboritöötaja on vahel.

Lonni
2 aastat tagasi

Jälle hea võimalus huvilistelt raha välja pressida! Maksan kontserti,vms. piletihinna +17€antigeeni testi eest!Ütleks,et”pole paha”!

Kummaline maailm
2 aastat tagasi
Reply to  Lonni

Kontserdil vms käimine ei ole kohustus, see on võimalus. Keegi ei pressi kelleltki raha välja. Mine randa või metsa täiesti tasuta.

Njaa
2 aastat tagasi

Aga kui test näitab et mul pole antikehi .ehk ma pole läbi põdenud ega pole ka hetkel siis haige kas see tähendab pääsu üritustele ?

ja-jah
2 aastat tagasi
Reply to  Njaa

Ei, see tähendab seda, et oled 17 eurot tuulde lasknud, sest firma tahab inimeste kergeusklikkuse pealt teenida–ja teenibki
Testida on mõistlik viiruse olemasolu, mitte antikehi

Tody
2 aastat tagasi

Asi põhimõttes,haigus tasuta,vaks tasuta ja aga määnsegi testi eest käi raha välja

Eino
2 aastat tagasi

Ei olegi kirjutatud, et kohustus. Kommenteerija kurtis, et kui olekski soov kuhugile minna, siis lisaks kallile piletirahale lisandub nüüd veel juurde. Mis nagu aru saan ei ole normaalne. Kui teie poolt välja pakutud lahendust kõik kasutaksid, siis saaks selle olukorra kiirelt paika loksutatud, aga nagu teada on, siis kõiki ei saa korraga ühte ja sama tegema panna. Isegi maskikandmiskohustusel leidus erandeid