Laupäeval saab Haapsalus 500 inimest kaitsesüsti

Vaktsineerimine. Foto: Malle-Liisa Raigla
Laupäeval saab Haapsalu kultuurimajas vaktsiinidoosi 500 inimest. Foto: Malle-Liisa Raigla

Laupäeval vaktsineerib tervishoiuteenuseid pakkuv ettevõte Eldred Haapsalu kultuurimajas 500 inimest Moderna vaktsiiniga, mis on seni suurim päevane vaksineerimishulk Läänemaal.

Ettevõtte tervishoiuteenuste juht Veronika Zhukova ütles, et tulevad Haapsallu nelja õe ja kahe administraatoriga – aegu vaktsineerimisele saab panna iga minuti järel kella 11.15st kella 16ni nii ettevõtte kodulehel kui ka digiregistratuuri kaudu.

Zhukova rääkis, et selleks, et oleks katkematu vaktsineerimisvool on igal õel vaktsineerimisega alustades erinev kogus vaktsiine valmis tehtud – et õed ei hakkaks korraga uusi vaktsiinidoose lahustama. „Lahustamine võtab 5-6 minutit aega,” ütles Zhukova.

Eldred avas Haapsalus vaktsineerimise ajad teisipäeval. Kolmapäeva pärastlõunal oli registreerunud juba 48 aega.

Zhukova sõnul tulevad nad Haapsallu vaktsineerima haigekassa palvel. Varem on nad vaktsineerinud näiteks Paldiskis ja Tabasalus. Varasem kogemus on Zhukova sõnul näidanud, et nelja tunniga 300 inimese vaktsineerimine on võimalik.

Ka neljapäeval on Haapsalus samuti suurem vaktsineerimine – siis vaksineerib Pärnu sanatoorium Tervis Haapsalu kultuurimajas ühe päevaga 300 inimest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
SP19
2 aastat tagasi

Vaktsiinidoose on aga pole keda pookida

...
2 aastat tagasi

Kas seda vaktsiini peab hakkama iga aasta süstima? Kuidas see korraldatud on, et kõik saaks siis viivitusteta selle tehtud? Praegu on ju nii nagu keegi kuskil juhatab

Kodanik
2 aastat tagasi
Reply to  ...

Võibolla isegi iga 6 kuu tagant. Ei tea nad ise ka midagi. Iga aasta peab kindlasti.

...
2 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Päris tülikas tegevus ju! Jätan seekord vahele