Valitsus arutab piirangute leevendamist tuleval nädalal

BNS

Piirangute ajal on Haapsalu vanalinn olnud tühi. Foto: Arvo Tarmula

Peaminister Kaja Kallase sõnul sõltub piirangute leevendamine selles, kui palju on erinevad näitajad langenud, valitsus hakkab esimesi leevendamis arutama tuleval nädalal.

„Nakatumine läheb alla, aga mitte piisavalt kiiresti,” ütles Kallas neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil. „Peale jälgima, et platoo, kust alates avame, oleks piisavalt madal.” Peaminister kinnitas, et valitsus ei taha piiranguid hoida rohkem kui vaja, ent piirangute leevendamiseks on vaja kindlust, et näitajaid ei hakka uuesti kerkima tasemele, kus meditsiinisüsteem saab üle koormatud.

„Tuleme nende [avamis]otsuste juurde järgmisel nädalal,” sõnas ta.

„Teise laine selgroog on murtud Eestis,” sõnas tervise- ja tööminister Tanel Kiik. Ta avaldas lootust, et järgmisel nädalal saab valitsus kokku leppida esimeste piirangute leevendamise osas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
anonüümne
3 aastat tagasi

Arstid teavad…. Et,, tatilapp ,,ehk nn. mask lihtinimese näo ees pole steriilne mitte,seega ebatõhus. Okasroosike :pidevalt kandes saab näiteks ninaverejooksu sellest,jm.lisaks…..(Palju õnne? )Karmen Joller algul veel avaldas,et mask on ta…….pp, nüüd enam muidugi ammu enam mitte.🤧

Jaamaülem
3 aastat tagasi

Tark ei torma.

Kodanik
3 aastat tagasi

Läänemaal kindlasti veel hoida lapsed koolist kodus kaks nädalat. Muidu saab 10-nest koroonast jälle 30+

LEE
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Mine oma jutuga kassi hänna alla. Aitab idiootlikust paanikast juba.

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  LEE

Sa tead mine nakata end vabatahtlikult ja vaatame, mis juttu siis räägite.

Eino
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

mis on siis, ma olen selle läbi põdenud. Pole vaja tõepoolest paanikat tekitada!!! Ma saan muidugi aru, kui televiisorist uudiseid vaadata, siis hakkab hirmus küll, aga võin kinnitada, et pole üldsegi nii hirmus. Kui päevast päeva pasundataks, et gripp möllab või puuk ründab, siis algaks sama paanitsemine.

Hea Okkupant
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Kes teid lahti laseb? enne aastat 2023 tuleb kanda maski juut Rothschild, ja kõik!
Kõik eestlased on juba ammu unustanud sõna vabadus