Koroonaviirus tööõnnetuste arvu Läänemaal ei vähendanud

Rohkelt tööõnnetusi juhtub ehitusel. Foto: Arvo Tarmula

Möödunud aastal vähenes võrreldes ülemöödnud aastaga Eesti tööõnnetuste hulk märgatavalt, Läänemaal vähenes kolme registreeritud tööõnnetuse võrra.

Läänemaal juhtus mullu 60 tööõnnetust, neist kergeid 49 ning raskeid 11. Aasta varem juhtus Läänemaal 63 tööõnnetust, neist kerged 44 ning rasked 19.

Enim õnnetusi juhtus Läänemaal avalikus halduses ja riigikaitses, tervishoius ja sotsiaalhoolduses, kaubanduses ning ehituses.

Eestis kokku registreeriti mullu 3622 tööõnnetust, millest kergeid oli 2698 ja raskeid 915. Elu kaotas tööl üheksa inimest. Möödunud aastal juhtus 2019. aastaga võrreldes 654 tööõnnetust vähem. Enim tööõnnetusi juhtus kaubandussektoris.

Tuhande töötaja kohta juhtus mullu 6,2 tööõnnetust. Eestis keskmiselt on sama näitaja 5,5. Maakondade võrdluses jagab Läänemaa Saaremaaga tööõnnetuste arvult 9.-10. kohta. Kõige rohkem tööõnnetusi 1000 töötaja kohta toimub Lääne-Virumaal 11,1 ning kõige vähem Raplamaal 3,9.

Tööinspektsiooni peadirektori Maret Maripuu sõnul võiks möödunud aastat nimetada töötervishoiu aastaks, sest vähenes nii tööõnnetuste arv kui ka paranes arusaam tervise hoidmise vajalikkusest töökohal.

Tööõnnetusi juhtus mullu 654 võrra vähem. Kuude lõikes vähenes tööõnnetuste arv eriolukorra ajal märtsis (-163), aprillis (-114) ja mais (-99). Surmaga lõppes möödunud aastal üheksa tööõnnetust. Neist viis inimest töötas mikroettevõttes (1-9 töötajaga), kolm väike- ning üks keskmise suurusega ettevõttes. Suurettevõtetes mullu ühtegi töösurma ei olnud.

Valdkonniti juhtus enim tööõnnetusi kaubanduses ning ehituses, kõige vähem kalanduses. Meeste jaoks on kõige tööõnnetusterohkeimad ametid ehitaja, veoautojuht ning keevitaja, naiste jaoks poemüüja, loomakasvataja ning hooldaja tervishoiuasutuses. Maakondlikult registreeriti enim tööõnnetusi Tallinnas ja Harjumaal, kõige vähem Hiiumaal.

2019. aastal juhtus 4276 tööõnnetust, millest 3133 olid kerged, 1128 rasked ning 15 lõppes töötaja surmaga.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments