Merle Mäesalu liitus Isamaa Parempoolsetega

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Merle Mäesalu lahkus Isamaast 2017. aastal, kuid liitus nüüd Isamaa Parempoolsetega. Arvo Tarmula

Haapsalu linnavolikogu liige Merle Mäesalu otsustas liituda erakonna Isamaa liikmeühendusega Parempoolsed.

Parempoolsetega liitus ka Isamaa kuuest Läänemaa piirkonna juhatuse liikmest neli: Aivar Oruste, Arvo Ninn, Marit Sillat ja Marika Prik.

Merle Mäesalu kuulus Isamaasse, toonase nimega Isamaa ja Res Publica Liit, 2017. aastani ja oli ka Isamaa Läänemaa piirkonna juht. 2017. aasta kevadel otsustas ta IRList lahkuda, luues Haapsalu linnavolikokku kandideerimiseks hoopis valimisliidu „Meie inimesed”.. „Viimaseks ajendiks selle otsuse tegemisel sai tutvumine erakonna kohalike valimiste reglemendiga, milles peetakse esmatähtsaks parteinimekirja olemasolu,” põhjendas ta erakonnast väljaastumist toona.

Mäesalu usub, et Parempoolsete eestvedamisel suudab erakond august välja tulla ning ta on valmis panustama vana ja väärika erakonna uuenemisse. „Tahan näha Isamaad sellisena, kuhu ma kunagi astusin. Avatud ja oma liikmeid kaasava erakonnana, kes vaatab tulevikku, mitte ei ole kinni minevikus. Sellisesse muutusesse ma usun ja olen valmis panustama oma aega ja energiat,“ ütles Mäesalu.

Neli Isamaa Läänemaa piirkonna juhatuse liiget astus Isamaa Parempoolsete liikmeühendusse, et toetada Parempoolsete pakutud plaani erakonna muutmiseks. Samuti toetatakse erakonna suurkogu kokku kutsumist selleks ettenähtud ajal ehk hiliskevadel.

Isamaa Läänemaa juhatuse esimehe Aivar Oruste sõnul on Parempoolsed pakkunud välja selge plaani, kuidas peaks Isamaa edasi minema. „Isamaal on potentsiaal olla Eesti mõjukaim paremerakond. Paraku pole paljud erakonna liikmed ega ka valijad viimasel ajal aru saanud, kuhu erakond liigub. Eelmises valitsuses lubasime endale liiga palju vaikimist olukordades, kus oli vaja selgelt välja öelda oma seisukoht,“ ütles Oruste.

Oruste sõnul peab erakond pidevalt arenema, kuid selle eelduseks on, et suudetakse endaga kaasata uusi inimesi uute ideedega. „Eestis on vaja ära teha mitmed olulised reformid ja Isamaa peaks olema nende vedaja,“ rääkis ta.

Oruste lisas, et erakonna siseelule ja arengule on kasulik erakonna suurkogu ära teha ettenähtud ajal, mitte lükata seda määramatusse tulevikku. „On muidugi selge, et suurüritust tuhande osalejaga ei ole võimalik lähiajal teha, kuid erakonnal on suurkogu pidamiseks ka hulga teisi võimalusi – näiteks e-suurkogu või valimisjaoskondade ülesseadmine piirkondades,“ ütles ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Isamaa pole enam see mis võiks olla
3 aastat tagasi

Isamaa rühmitus Parempoolsed muudavad oma nime, et see vastaks rohkem sisule. Uueks nimeks saab Vasakul On Parem.

maestro
3 aastat tagasi

Isamaal on kurb tulevik.
Kas nad enam riigikokku pääsevad!?

Lõhestunult
3 aastat tagasi
Reply to  maestro

Ei pääse

Vahur Reed, saarlane
3 aastat tagasi

Konksuga kirjatükk. Kui inimene soovib näha erakonda sellisena, nagu see oli erakonda astumise hetkel, siis pole vaja kirjutises seda ajahetke varjata – see daatum oli 24.04.2013. 2013 aastal võimutses IRLis Res Publica! Järjekordne tõestus, et “Isamaa parmpoolsed” on lihtsalt ultraliberaalse Res Publica 2 katse lammutada üht parempoolset erakonda seestpoolt. PS. Mina olen saarlane ja Haapsalus toimuv mind nagu ei puuduta. Peale ühe asja – Saaremaa maavanem ja Läänemaa maavanem keerasid “haldusreformi” mängides kaks maakonda peesse. Läänemaal laamendas sots ja Saaremaal IRL. Saarlastel sai IRList nii villand, et Saaremaa vallavolikogus sai IRL täpselt null kohta! Ei taha enam IRLi võimul näha… Loe rohkem »

Vahur Reed, saarlane
3 aastat tagasi

Olukord on üsna sarnane Saaremaal toimuvaga. Sügisel on tulemas järjekordsed KOV volikogude valimised ja Saaremaa vallas kavatsevad valimisliidud ja Isamaa välja tulla ühe valimisnimekirjaga. Tõsiselt? Isamaa on ise nii killustunud, et pooletoobiste erakonna siseooositsiooni toetaljaliige saab olla ilma erakonda kuulumata – isegi kui saadakse ühise valimisnimekirjaga võimule, siis kohe ka nimekirjasisene koostöö lõpeb, sest tegu on niivõrd erineva ilmavaatega inimestega (tegelikult täielik vaadete puudumine). Seda nii Haapsalus, kui ka Saaremaal. Oli kena inglikeelne vanasõna poliitika kohta, mis rääkis imelikest voodikaaslastest. Kena näide on eelmine Saaremaa vallavanem Madis Kallas. Poliitikasse tuli ta kahed valimised tagasi IRLi Kuressaare linnapeakandidaadina. Vahetult enne valimisi… Loe rohkem »

Lääne Elu
3 aastat tagasi

EKRE saab valimistel 99,99 protsenti valijate häältest ja valimas käib 100 prossa valijatest-nagu heal nõukogude ajal.Elagu Nõukogude Eesti.

Peter
3 aastat tagasi

Nii rumalat juttu annab ikka ajada. Ei taha teid keegi, samasugused kui gruz 200 … parem kui sellised isamaad ei teotaks. Isamaa ei saa olla punaste playboy ja kui keegi tahab seda teha siis lõpeb ka isamaa. Respublicaga te ju proovisite .. ja kuhu jõudsite?

Harald
3 aastat tagasi

Nagunii EKRE võidab ülekaalukalt valimised… 🤪
Ja siis tuleb Kaja Kallas ja teeb uue Riigi pöörde…

meie
3 aastat tagasi

mees havannast

Politoloog
3 aastat tagasi

Kui te ekrest eeskuju ei võta, pole teil ka rahva toetust! Tehke midagi rahva jaoks!!

uskmatu-toomas
3 aastat tagasi

Mõtetu erakond mis lonkab mõlemat jalga juba Mardi ajast peale sobiks hästi kokku EKRE`ga !

Silmakirjalikud libedikud
3 aastat tagasi

Ei liitu Isamaaga vaid liitub Parempoolsetega. Niisiis on Eestis uus partei – Parempoolsed. Sellel pole Isamaaga mingit pistmist.

need
3 aastat tagasi

on kontrevolutsionäärid publikud